lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: New Vid Card
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 01-17-2008, 11:13 PM   #1
BrollytheMighty
Rookie
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 59
New Vid Card

Okay, I didn't know if this was the place to post this, so if I placed it in the wrong area could a Mod please move it to the correct area? I am planning on getting a new video card soon and I was looking on newegg.com and I found this one: http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16814133203

Is this an okay card?

BrollytheMighty is offline   you may: quote & reply,
Old 01-17-2008, 11:17 PM   #2
Sabretooth
鬼龍院皐月
 
Sabretooth's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Mumbai
Posts: 9,364
You'll do better off in our obscure Tech Forum, where one of the mods will prolly move this thread...

8400 is a no-go. It may be dirt cheap, but it's not worth it and you'll require an upgrade in a year or two. Right now, the 8800GT is on the top and it's the best value for money.


Sabretooth is offline   you may: quote & reply,
Old 01-18-2008, 12:21 AM   #3
Rogue Nine
*static*
 
Rogue Nine's Avatar
 
Status: Administrator
Join Date: Aug 1999
Posts: 14,654
Current Game: Bravely Default
10 year veteran! Forum Veteran LF Jester 
It really depends on what you want to do with your computer. Are you just using it for simple everyday tasks with the occasional little Peggle-esque game thrown in? Or are you planning to play a load of high-end games? If it's the former, then a low-cost video card should be okay for you. If it's the latter, then that card you've picked out will sputter, choke and die the minute you try to get any moderately modern game to run on it.




have a suggestion for the lf poll? pm me
Rogue Nine is offline   you may: quote & reply,
Old 01-18-2008, 09:05 AM   #4
Astrotoy7
A Face from The Past
 
Astrotoy7's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 10,284
Notable contributor Helpful! Folder extraordinaire LFN Staff Member 
thank you niner! No one should recommend a card before saying, "what do you want to do with your pc" first !!

which apps/games and what rez will it be outputted at ?

mtfbwya


Asinus asinum fricat
Astrotoy7 is offline   you may: quote & reply,
Old 01-18-2008, 09:35 AM   #5
Darth333
Administraterror
 
Darth333's Avatar
 
Status: Administrator
Join Date: Feb 2004
Location: In my secret dungeon...
Posts: 8,292
Quote:
Originally Posted by Astrotoy7
thank you niner! No one should recommend a card before saying, "what do you want to do with your pc" first !!
I'd add to that "what's your current PC configuration?" too...who knows, it may only support agp and the psu might not be sufficient for some cards.
Darth333 is offline   you may: quote & reply,
Old 01-19-2008, 07:02 PM   #6
Negative Sun
Death to all but metal!
 
Negative Sun's Avatar
 
Status: Moderator
Join Date: Jul 2006
Location: Tropical Scotland
Posts: 2,683
Current Game: NWN
Forum Veteran Folder extraordinaire LFN Staff Member Helpful! 
Oh dear god no!

Unless you want to only play teletubbies games from five years ago at 800x600 you'll need something more potent than that...

Like my colleagues already mentioned, what are you planning to do with it?



"I killed a man cause he killed my goat."
Negative Sun is offline   you may: quote & reply,
Old 01-19-2008, 11:22 PM   #7
BrollytheMighty
Rookie
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 59
Well, I would like to play Crysis (sp?) and above that I was planning on building a new computer soon anyways. I just figured I would go ahead and get the most fun part out of the way first. Besides, when building a computer it is the cheapest piece to buy if I am not mistaken and I can use it with my current computer as well until I buy the rest of the pieces.
edit: as far as I know, the one I linked to would be better than my 6800 wouldn't it?

BrollytheMighty is offline   you may: quote & reply,
Old 01-19-2008, 11:28 PM   #8
Rogue Nine
*static*
 
Rogue Nine's Avatar
 
Status: Administrator
Join Date: Aug 1999
Posts: 14,654
Current Game: Bravely Default
10 year veteran! Forum Veteran LF Jester 
Well, if you want to play Crysis, then I don't think that thing will be able to cut it. You might make it past the developer and publisher logos, but that's about it.

What are your current computer's specs, anyway?




have a suggestion for the lf poll? pm me
Rogue Nine is offline   you may: quote & reply,
Old 01-20-2008, 12:49 AM   #9
BrollytheMighty
Rookie
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 59
well here are my specs:
[SWKotOR]
ReportDateTime=1/19/2008 11:21:35 PM
SysInfoVersion=v1.00.60
GameExists=1
GameVersion=v1.03.514077
GameInstallLocation=C:\Program Files\LucasArts\SWKotOR\

[OS]
Name=WinXP
Version=Windows XP v5.1 build 2600 Service Pack 2
Service Pack=Service Pack 2
Status=Pass

[SwapFiles]
C:\pagefile.sys=1536

[CPU]
CPUCount=1
CPUSpeed=3192
CPUFamily=15
CPUModel=3
CPUStepping=4
CPUVendor=Intel
CPUName= Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.20GHz
Status=Pass

[Memory]
RAM=1024
Status=Pass

[Disk Free Space]
C: (NTFS), UNICODE=205.91GB
Status=Pass

[CD-ROMs]
DriveLetters=D:\,E:\
Drives=HL-DT-ST DVD-ROM GDR8163B,_NEC DVD+-RW ND-3450A

[Video]
Video Card Name=NVIDIA GeForce 6800
Video Memory=256
Desktop Resolution=1280x1024x32 @ 60Hz
DirectX=DirectX (9.0+) (4.09.00.0904)
OpenGL Version=2.1.2
OpenGL Vendor=NVIDIA Corporation
OpenGL Renderer=GeForce 6800/PCI/SSE2
NVidia Driver=6.14.11.6921
Vid Card Status=Warning
Vid Card Driver Status=Pass
GL Status=Pass
DX Status=Pass

[Audio]
Sound Card Name=Creative Audigy Audio Processor (WDM)
Status=Pass


;Game Options from swkotor.ini

[Sound Options]
Music Volume=85
Voiceover Volume=85
Sound Effects Volume=85
Movie Volume=100
Force Software=0
EAX=3
Disable Sound=0
Number 3D Voices=16
Number 2D Voices=24
Environment Effects Level=0.60
2D3D Bias=1.50
Environment Effects=1
Environment Effects Nonstreaming=1
Environment Effects Streaming=1

[Game Options]
Hide InGame GUI=0
Use Small Fonts=0
Keyboard Camera Deceleration=2000.000000
Keyboard Camera Acceleration=500.000000
Keyboard Camera DPS=200.000000
Hide Unequippable=0
Tutorial Popups=1
Subtitles=1
Mini Map=1
Floating Numbers=1
Status Summary=1
Enable Mouse Teleporting To Buttons=1
Mouse Sensitivity=33
Auto Level Up NPCs=0
Mouse Look=0
AutoSave=1
Reverse Minigame YAxis=0
Combat Movement=1
Enable Tooltips=1
Difficulty Level=1
TooltipDelay Sec=1.000000
Memory Access=1
Memory Level=1

[Movies Shown]
Movie 0=0
Movie 1=0
Movie 2=0
Movie 3=0
Movie 4=0
Movie 5=0
Movie 6=0
Movie 7=0
Movie 8=0
Movie 9=0
Movie10=0

[Alias]
HD0=.\
OVERRIDE=.\Override
TEMP=.\Temp
MODULES=.\Modules
LOGS=.\Logs
LOCALVAULT=.\LocalVault
DMVAULT=.\DMVault
SERVERVAULT=.\ServerVault
STREAMMUSIC=.\StreamMusic
TEMPCLIENT=.\Tempclient
SAVES=.\saves
CURRENTGAME=.\currentgame
TEXTUREPACKS=.\texturepacks
STREAMWAVES=.\StreamWaves

[Graphics Options]
V-Sync=0
Anisotropy=1
Frame Buffer=1
Anti Aliasing=0
Texture Quality=2
Emitters=1
Grass=1
Soft Shadows=0
Shadows=1
Brightness=57
EnableHardwareMouse=1
FullScreen=1

[Autopause Options]
Mine Sighted=1
End Of Combat Round=0
Enemy Sighted=1
Party Killed=1
Action Menu=0
New Target Selected=1

[config]
firstrun=0

edit: I also found these cards on newegg.com are any of them any good?
http://www.newegg.com/Product/Produc...nd&Order=PRICE


Last edited by BrollytheMighty; 01-20-2008 at 12:58 AM. Reason: New Vid Card Ideas
BrollytheMighty is offline   you may: quote & reply,
Old 01-20-2008, 02:52 AM   #10
tk102
Well past expiration date
 
tk102's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 5,766
Current Game: Dragon Age: Origins
Forum Veteran Helpful! Notable contributor 
All the cards you listed are PCI Express. Are you 100% certain you have a PCIe slot and not an AGP slot? The kotor.ini files don't have information about your motherboard so we can't tell for sure.

If you want to provide that info you can do so by doing a
Start: Run: dxdiag

Click the Save All Information and post the contents of the .txt file.


tk102 is offline   you may: quote & reply,
Old 01-20-2008, 06:16 AM   #11
Negative Sun
Death to all but metal!
 
Negative Sun's Avatar
 
Status: Moderator
Join Date: Jul 2006
Location: Tropical Scotland
Posts: 2,683
Current Game: NWN
Forum Veteran Folder extraordinaire LFN Staff Member Helpful! 
Quote:
Originally Posted by BrollytheMighty
Besides, when building a computer it is the cheapest piece to buy if I am not mistaken...
lolz if you want to play Crysis it'll most definitely be the most expensive piece of hardware in your rig (unless you buy a mid/high end Intel CPU on top of that )

The HD3850 is an awesome one if your PC supports it, don't use it on resolutions above 1680x1050 though
It won't be able to run Crysis at full spec though, but then again, nothing can...Point is: it'll run



"I killed a man cause he killed my goat."
Negative Sun is offline   you may: quote & reply,
Old 01-20-2008, 03:10 PM   #12
stingerhs
Follow the Wolves
 
stingerhs's Avatar
 
Status: Moderator
Join Date: May 2004
Location: between my ears
Posts: 4,641
Current Game: Dead Space
Forum Veteran Roleplayer LFN Staff Member Helpful! 
you know what's bad?? the 8400 you were looking at will reduce your overall performance on most video games as the 6800 your upgrading from is vastly superior despite the age difference.

as such, its my recommendation that you skip the graphics part and look at your options with upgrading your CPU. Crysis runs much slower on single core computers, and despite the higher clockspeed on your current Pentium 4, it wouldn't hold a candle to a low end duel core CPU with Crysis.

you'll have to check your motherboard manual to see what your CPU Socket is, and if you have the LGA 775 socket, then you're in luck as you can upgrade by just swapping out your old CPU with a new one. otherwise, you likely have a Socket 775 board, and Intel quit releasing CPU's for that Socket before the Pentium D's arrived. anyways, if you do have an LGA 775 socket, then either of the two processors below will give you markedly better performance in just about everything.

Core 2 Duo E6300 Conroe - $173.99
Core 2 Duo E4500 Allendale - $129.99


See the struggle of the faithless lot as they negate their time
How low to sink to the depths of their frame of mind

stingerhs is offline   you may: quote & reply,
Old 01-20-2008, 03:31 PM   #13
Rogue Nine
*static*
 
Rogue Nine's Avatar
 
Status: Administrator
Join Date: Aug 1999
Posts: 14,654
Current Game: Bravely Default
10 year veteran! Forum Veteran LF Jester 
Quote:
Originally Posted by stingerhs
you'll have to check your motherboard manual to see what your CPU Socket is, and if you have the LGA 775 socket, then you're in luck as you can upgrade by just swapping out your old CPU with a new one. otherwise, you likely have a Socket 775 board, and Intel quit releasing CPU's for that Socket before the Pentium D's arrived.
I think stingerhs meant to say Socket 478 in this instance, which is the older socket that LGA 775 replaced.




have a suggestion for the lf poll? pm me
Rogue Nine is offline   you may: quote & reply,
Old 01-20-2008, 05:25 PM   #14
BrollytheMighty
Rookie
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 59
Which parts of the dxdiag do I need to post? I can't post all of it because it contains too many characters.

BrollytheMighty is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Community Discussion > General LFNetwork Forums > General Tech Discussion > New Vid Card

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 02:19 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.