lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Modeling in Linux
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 07-27-2008, 05:05 PM   #1
Ataris
Junior Member
 
Ataris's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: The Underworld
Posts: 398
Modeling in Linux

I know the ropes and more about modding, but I've never been into modeling. For one, I don't even know what program to use, and now that I have Linux (and no Windows at all) it is certainly beyond me. What modeling program would work for Linux? Blender is available for Linux, but I don't think Gmax is.
Ataris is offline   you may: quote & reply,
Old 07-28-2008, 01:39 AM   #2
Psyk0Sith
3D Tech Support
 
Psyk0Sith's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Adanac
Posts: 2,072
Veteran Modder Helpful! 
Depends what you want to model, for map objects and weapons you need a software that has md3 support.

If you plan on making characters then you're restricted to max 4 (up to version 8) or XSI.

You could always make a dual boot and install windows...if you are that desperate which i doubt you are .

Psyk0Sith is offline   you may: quote & reply,
Old 07-28-2008, 06:32 PM   #3
Ataris
Junior Member
 
Ataris's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: The Underworld
Posts: 398
Okay, but do you know of any software that has md3 support, or a converter of some sort? Blender can make md2...

I can't dual-boot Windows, I built my computer and used Ubuntu.
Ataris is offline   you may: quote & reply,
Old 07-28-2008, 06:51 PM   #4
M@RS
The New Tax Collector
 
M@RS's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Thailand
Posts: 1,898
Really, I didn't know that...That would be nice if I could model for JA with Blender!


Looks like a fruit cake to me. - Brutus
Quote:
Originally Posted by Q View Post
I don't want to get my hopes up, but it's like the planets are aligning or something.
M@RS is offline   you may: quote & reply,
Old 07-28-2008, 07:02 PM   #5
Ataris
Junior Member
 
Ataris's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: The Underworld
Posts: 398
Technically you could if you get a converter...I'm still looking for one.

Someone got Gmax to work on Linux, but I don't want any stupid programs to do it. I'll just try the new Wine and see if it works.

Last edited by Ataris; 07-28-2008 at 07:08 PM.
Ataris is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > JediKnight Series > Editing Central > JA Modeling > Modeling in Linux

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:28 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.