lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Patterned Jedi Robes
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 05-26-2006, 02:09 PM   #1
Silveredge9
Retired Modder
 
Silveredge9's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: United Kingdom
Posts: 710
Veteran Modder Forum Veteran Hot Topic Starter Contest winner - Modding 
[K1] Patterned Jedi Robes

http://www.lucasforums.com/showthread.php?t=165255

Yup, this mod adds 5 new patterned Jedi Robes into the original KOTOR. 5 colour variations (Red,Blue,Grey,Yellow and Brown) are all available to buy from the Czerka store on Tatooine. Each robe provides reasonable stat boosts.

Stats
Defense Bonus +2
Strength +1

Descriptions
Jedi Battle Robe (Yellow,Blue,Brown)
These robes offer adequate protection and no movement restrictions needed for a typical battle scenario.

Sith Battle Robe (Red, Grey)
These robes offer adequate protection and no movement restrictions needed for a typical battle scenario, or slaughter.

Download
http://knightsoftheoldrepublic.filef...ed_Robes;63150

This is my first contribution to the KOTOR modding community, having owned the game for less then a week. :P

Expect more from me in the future.


Last edited by stoffe -mkb-; 10-24-2006 at 09:22 AM. Reason: fixed clickable link
Silveredge9 is offline   you may: quote & reply,
Old 05-26-2006, 02:24 PM   #2
Inyri
The Magical Malefactor
 
Inyri's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Chicago
Posts: 2,505
Current Game: Mass Effect 3
Veteran Modder Forum Veteran Helpful! Contest winner - Fan Fiction 
Very good stuff, as I already mentioned. In case I ever get around to playing KotOR again, I've got them waiting in my override folder .

Some suggestions, which I know you already considered. You mentioned in your other thread that you experimented with dual coloring of the robes. You may not want to give that up completely - I think, especially with the pattern you've chosen for the robes - it could be perfect. Don't know about black and red, but some complimenting colors like the gold and maybe an orange? Or blue and purple, or something like that. Two colors that maybe aren't as contrasting as red and black .

What was the problem with the red and black anyway? I know you said you weren't happy with how it turned out, but that seemed to be the end of that line of discussion.

Inyri is offline   you may: quote & reply,
Old 05-26-2006, 05:39 PM   #3
mjpb3
Forumite
 
mjpb3's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Eccentricity
Posts: 632
Is it just me, or are the links not working correctly?



.·:*¨¨*:·..·:*¨My Mods¨*:·..·:*¨¨*:·.
Disciple FTW!
There is no canon. There is only Revan.
FYI: I am a girl, and you may call me Janet.
It's all just fun and games until the flying monkeys attack.
mjpb3 is offline   you may: quote & reply,
Old 05-26-2006, 06:45 PM   #4
Silveredge9
Retired Modder
 
Silveredge9's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: United Kingdom
Posts: 710
Veteran Modder Forum Veteran Hot Topic Starter Contest winner - Modding 
Quote:
Originally Posted by mjpb3
Is it just me, or are the links not working correctly?
Some wierd linking problem, just copy the link into your address bar. :P

Quote:
Originally Posted by InyriForge
Some suggestions, which I know you already considered. You mentioned in your other thread that you experimented with dual coloring of the robes. You may not want to give that up completely - I think, especially with the pattern you've chosen for the robes - it could be perfect. Don't know about black and red, but some complimenting colors like the gold and maybe an orange? Or blue and purple, or something like that. Two colors that maybe aren't as contrasting as red and black .

What was the problem with the red and black anyway? I know you said you weren't happy with how it turned out, but that seemed to be the end of that line of discussion.
I guess it wouldn't hurt to experiment a little with multiple colours. The reason I felt that at the time multiple colours didn't fit well was because I was too accustomed to seeing the single colour variations, and two colours looked out of place. I'll experiment later, and perhaps release another pack or something.

Silveredge9 is offline   you may: quote & reply,
Old 05-27-2006, 06:49 AM   #5
Shem
Master of the Force
 
Shem's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Vancouver, WA
Posts: 2,904
Current Game: Variations of games
10 year veteran! Veteran Modder Notable contributor Hot Topic Starter 
This is a good looking mod.


Interested in hosting a your KOTOR or TSL mod at FileFront? Send your mod HERE and we'll validate it as soon as we can! FileFront is a good way to get publicity for your mod as we get 1000's of visitors everyday. Is my LucasForum PM box full again? If you really need to reach me, PM me at YouTube under the username: Shem L -- Watch my KOTOR videos! Download my mods from FileFront!

Shem is offline   you may: quote & reply,
Old 06-25-2006, 11:01 AM   #6
Aniki21
Rookie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 10
Patterned Robes Mod isn't working for me.

I placed the zip files into the overide folder just as I have done with other mods and it's stated that the modded robes should be availabe to purchase at the czerka shot on Tatooine but they are no where to be found. Can anyone tell me what I'm doing wrong?
Aniki21 is offline   you may: quote & reply,
Old 06-25-2006, 04:42 PM   #7
Jackel
Senior Member
 
Jackel's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 1,056
Well first off you are posting int he wrong area. The "T3-M4's Astromech Droid Center" is for problems or suggestions for the KotOR tools.

Firstly check the "Taris Upper City Emporium" to see if there is a release thread for the mod and post your problem there.

If there isnt a release thread try either try PMing (private messaging) the author of the mod if they are on the LucasArts forums or contacting via any contact details in the readme.
Two question that may help you though. Have you unzipped the zip file in to override? If so are any of the files in another folder? (override\Patterned Robes)?

Also have you gone to the Czerka area previously before you installed the mods? If so then you will need to use an old save game from before you first went in to the Czerka shop or if you havent got one (or its way to old) start a new game.

Welcome to the forums and dont get to upset about posting in the wrong area. At least you didnt spam the boards with the same question
Jackel is offline   you may: quote & reply,
Old 06-25-2006, 06:53 PM   #8
Aniki21
Rookie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 10
I did unzip the file and there was no folder and I’m fairly certain I hadn’t purchased anything at the czerka shop before my current save. Anyway I guess I should ask somewhere else if this isn’t the right area.
Aniki21 is offline   you may: quote & reply,
Old 06-25-2006, 09:29 PM   #9
Xbx_Inthusiast
.Devil's Trap.//
 
Xbx_Inthusiast's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 1,156
Helpful! 
No, you have to have a save *before* entering either Tatooine or the Czerka shop. Shops only *usually* spawn with an enter or exit script, or a dialogue script.
Xbx_Inthusiast is offline   you may: quote & reply,
Old 06-25-2006, 11:49 PM   #10
Shem
Master of the Force
 
Shem's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Vancouver, WA
Posts: 2,904
Current Game: Variations of games
10 year veteran! Veteran Modder Notable contributor Hot Topic Starter 
Quote:
Originally Posted by Jackel
Well first off you are posting int he wrong area. The "T3-M4's Astromech Droid Center" is for problems or suggestions for the KotOR tools.
No he's not posting in the wrong area. If you have a problem with a released mod, this is the place to post it.

Uh? Shem? It was in the wrong place, I know I moved it, then merged it with the correct Mod Release thread... This originally was in the T3-M4's Astromech Droid Center and that isn't the place for a post about a mod problem. -RH

And the problem isn't the KOTOR tools from what I have read, it's getting the mod to work from the nstallation.

Quote:
Originally Posted by Jackel
Also have you gone to the Czerka area previously before you installed the mods? If so then you will need to use an old save game from before you first went in to the Czerka shop or if you havent got one (or its way to old) start a new game.
Now, this is good advice. That's basically what I was going to say.


Interested in hosting a your KOTOR or TSL mod at FileFront? Send your mod HERE and we'll validate it as soon as we can! FileFront is a good way to get publicity for your mod as we get 1000's of visitors everyday. Is my LucasForum PM box full again? If you really need to reach me, PM me at YouTube under the username: Shem L -- Watch my KOTOR videos! Download my mods from FileFront!


Last edited by RedHawke; 06-26-2006 at 01:52 AM.
Shem is offline   you may: quote & reply,
Old 06-26-2006, 01:08 PM   #11
Aniki21
Rookie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 10
O.K. so I reverted back to a save before I arrived on Tatooine and now the robes are available to purchase in the Czerka shop however another problem has come up. When I equip each robe with my main character it doesn’t show up during game play. It appeared to work fine when I equipped the robes with Bastila. Is it is meant to be this way or have I done something else wrong?
Aniki21 is offline   you may: quote & reply,
Old 06-27-2006, 02:02 AM   #12
Lit Ridl
Junior Member
 
Lit Ridl's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Moscow, Russia
Posts: 437
Quote:
Originally Posted by mjpb3
Is it just me, or are the links not working correctly?
Try this link. It is working.

Cool mod. But I think they are not enough brightness in robes mod. Will you allow me to make them little bit more colourful?

Last edited by RedHawke; 06-27-2006 at 04:26 AM. Reason: Combining double post...
Lit Ridl is offline   you may: quote & reply,
Old 06-27-2006, 02:09 AM   #13
Shem
Master of the Force
 
Shem's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Vancouver, WA
Posts: 2,904
Current Game: Variations of games
10 year veteran! Veteran Modder Notable contributor Hot Topic Starter 
Quote:
Originally Posted by RedHawke
Uh? Shem? It was in the wrong place, I know I moved it, then merged it with the correct Mod Release thread... This originally was in the T3-M4's Astromech Droid Center and that isn't the place for a post about a mod problem. -RH
Oh, crap. I didn't realize you can merge posts from other threads like that. I knew you can move threads, but merge posts from other ones is something new I just learned.

Actually this poster created 3 threads about this issue, I deleted one locked the other and merged the third one with this thread. -RH


Interested in hosting a your KOTOR or TSL mod at FileFront? Send your mod HERE and we'll validate it as soon as we can! FileFront is a good way to get publicity for your mod as we get 1000's of visitors everyday. Is my LucasForum PM box full again? If you really need to reach me, PM me at YouTube under the username: Shem L -- Watch my KOTOR videos! Download my mods from FileFront!


Last edited by RedHawke; 06-27-2006 at 04:25 AM.
Shem is offline   you may: quote & reply,
Old 06-27-2006, 11:42 AM   #14
Aniki21
Rookie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 10
Anybody have some suggestions for me yet?
Aniki21 is offline   you may: quote & reply,
Old 06-27-2006, 11:50 AM   #15
Yoda121
Rookie
 
Yoda121's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: France, Europe
Posts: 79
Suggestions? What Suggestions?


by Yoda121
LucasForums
Yoda121 is offline   you may: quote & reply,
Old 06-27-2006, 03:22 PM   #16
Aniki21
Rookie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 10
Suggestions about what to do next with the problem I’m having with the patterned robes mod mentioned above. It looks as if no one knows or simply uninterested in helping me further. *sigh*

Last edited by Aniki21; 06-28-2006 at 02:27 PM.
Aniki21 is offline   you may: quote & reply,
Old 07-03-2006, 07:31 PM   #17
Silveredge9
Retired Modder
 
Silveredge9's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: United Kingdom
Posts: 710
Veteran Modder Forum Veteran Hot Topic Starter Contest winner - Modding 
The robes will only work on Females. Males and Females have slightly different texture layouts so it would mean I would have to resize and move the textures and such to fit. I might get round to it in the future, but for now they are for females only.

Silveredge9 is offline   you may: quote & reply,
Old 01-05-2009, 03:21 PM   #18
LeatherValkyrie
Rookie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 19
Odd glitch...

Hi. I hate to commit thread necromancy and revive old topics, but I thought this to be the place to ask...

I've got the robes installed and functioning now, however... the patterned parts of the robes are see-through. Not in a lewd way... I just mean you can see everything behind your character... I've got a couple of screen to show. The first one is the first person view from T3, his blue vision lets you see it a little more clearly in a still image I think:



Second first person view is from another NPC:


This isn't just on the NPC, but on any other party member I put in the robes. I'm not sure if this is something new or what... Maybe I didn't merge appearance.2da's properly?


There is no spork.
LeatherValkyrie is offline   you may: quote & reply,
Old 01-07-2009, 06:53 PM   #19
michca
Rookie
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 18
Cool Guy

Quote:
Originally Posted by Silveredge9 View Post
The robes will only work on Females. Males and Females have slightly different texture layouts so it would mean I would have to resize and move the textures and such to fit. I might get round to it in the future, but for now they are for females only.
oh! Hahaha... geeze, I'd been using this mod for quite some time. And I wondered what was going on at first. Then I looked at the files and realized there was no male set of tga files. My last couple characters had been female so I hadn't noticed before now. Now I'm playing a male and I kept thinking I was missing files.

This has been one of my favorite mods I have to say. Those robes are just incredible looking. And the stats are not overpowering, which is wonderful.

Would love to see the male patterns done at some point in the future if you're still around.
michca is offline   you may: quote & reply,
Old 01-07-2009, 08:10 PM   #20
Exile007
Junior Member
 
Exile007's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Imprisoned by the GenoHaradan
Posts: 499
Current Game: Zelda Majora's Mask
Silver did do a male version of these robes, they are included in the Brotherhood of Shadow mod.
Exile007 is offline   you may: quote & reply,
Old 01-07-2009, 09:05 PM   #21
michca
Rookie
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 18
Cool Guy

Ah, cool. I haven't tried that mod yet.

But you know, after I posted, I got curious as to what the existing robes would look like on a male model. So I simply copied the PFBI files to PMBI files and put them into my Override directory. It looks pretty good to me. I'm not seeing any significant flaws.

But I'll check out Brotherhood of Shadow at some point. Thanks for the tip!

michca is offline   you may: quote & reply,
Old 01-08-2009, 02:41 AM   #22
LeatherValkyrie
Rookie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 19
At least your character isn't so transparent.


There is no spork.
LeatherValkyrie is offline   you may: quote & reply,
Old 01-09-2009, 07:39 PM   #23
michca
Rookie
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 18
They look really good, but as you can see in the two pics of Jolee Bindo, they are a little transparent. But I don't notice it very often. These were taken with the patterned robes files I took out of the Brotherhood of Shadows mod. So as far as I know, those files are the most recent versions.




michca is offline   you may: quote & reply,
Old 01-10-2009, 12:36 PM   #24
DarthYuugi
Rookie
 
DarthYuugi's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: In My House
Posts: 156
Current Game: Jade Empire
Try changing the envmap collum to

CM_Barremetal

it stop's the transparancy and gives the shine effect


“They find themselves… or find themselves lacking.”


My Mods At Kotorfiles
DarthYuugi is offline   you may: quote & reply,
Old 01-10-2009, 01:08 PM   #25
LeatherValkyrie
Rookie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 19
Quote:
Originally Posted by DarthYuugi View Post
Try changing the envmap collum to

CM_Barremetal

it stop's the transparancy and gives the shine effect
Please excuse my ignorance... but how do I do that? Or where?


There is no spork.
LeatherValkyrie is offline   you may: quote & reply,
Old 01-15-2009, 07:54 PM   #26
michca
Rookie
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 18
Cool Guy

Hi LeatherValkyrie,

I believe DarthYuugi is referring to the appearance.2da file which you'll find in your Override directory, which is a subdirectory of KotoR. You can use KoToR Tool to edit 2da files.

One of the columns in this file is labled envmap.

But I'm not sure to which row this should be applied. In my 2da file, row 7 Party_NPC_Jolee, the envmap column is already set to CM_Baremetal. But when Jolee wears the patterned robe, it is still transparent.
michca is offline   you may: quote & reply,
Old 01-15-2009, 09:21 PM   #27
LeatherValkyrie
Rookie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 19
Quote:
Originally Posted by michca View Post
Hi LeatherValkyrie,

I believe DarthYuugi is referring to the appearance.2da file which you'll find in your Override directory, which is a subdirectory of KotoR. You can use KoToR Tool to edit 2da files.

One of the columns in this file is labled envmap.

But I'm not sure to which row this should be applied. In my 2da file, row 7 Party_NPC_Jolee, the envmap column is already set to CM_Baremetal. But when Jolee wears the patterned robe, it is still transparent.
I kind of wondered about the .2da... I read quite a few tutorials but hadn't figured out what I needed to change. I've been using KotOR Tools so far.

Are you talking about the patterned robes from the big mod? Because I thought these ones fit female characters only... When I tried putting them on Jolee he appeared just to be wearing the default brown Jedi master robes.


There is no spork.
LeatherValkyrie is offline   you may: quote & reply,
Old 01-16-2009, 03:45 PM   #28
michca
Rookie
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 18
Cool Guy

Yeah, if you read a few posts up... I pointed out how I took the TGA files from the Patterned Robes mod and simply copied them to new files using the male file name convention. The TGA files are image files. You can look at them in the GIMP, Paint Shop Pro, Photoshop, probably Infranview or your favorite image viewing or image editing application. The TGA files are the textures. So I took the TGAs from this mod, which are named so that when they are called they will be applied to female models, copied them to files following the naming convention for male texture files... so PFBI for females and PMBI for males. And then the correct textures appeared on the characters wearing the patterned robes. That would be the screen shots of Jolee and the PC I posted up above.

But as Exile007 pointed above, The Brotherhood of Shadows (Bos) mod includes the completed Patterned Robes; that is, both male and female robes. So you could install the BoS mod, or just pull the necessary files out of that mod to get robes for both male and female characters.

This all sounds more complicated than it is. To use the Brotherhood of Shadows mod, you would probably need to start a new game. It might be easiest to simply do as I did before it was pointed out the BoS mod had these robes. That is, to copy the TGA files from female to male and place them in your Override directory. So for example:

copy /v PFBI10.tga PMBI10.tga
copy /v PFBI11.tga PMBI11.tga
copy /v PFBI12.tga PMBI12.tga
copy /v PFBI13.tga PMBI13.tga
copy /v PFBI15.tga PMBI15.tga

If you choose to use the files from BoS, you'll need to know which files to use. The uti and tga files for these robes are numbered a little differently in BoS than they are in this mod.

Does that help, or did I make it more consusing?
michca is offline   you may: quote & reply,
Old 01-16-2009, 11:37 PM   #29
LeatherValkyrie
Rookie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 19
No.. that makes sense. I'm probably gonna end up starting a new game anyway though. I've got to figure out why the work bench on the Hawk isn't working, and why the lightside version of leaving the Unknown World isn't working... essentially breaking the game.


BAH


There is no spork.
LeatherValkyrie is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Knights of the Old Republic > Editing / Modding > Taris Upper City Emporium > Patterned Jedi Robes

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 06:49 PM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.