lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: [KOTOR]Explosive Crash
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 03-22-2009, 08:21 PM   #1
Alkonium
To Mend and Defend
 
Alkonium's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Divinity's Reach
Posts: 3,891
Current Game: Guild Wars 2
Roleplayer Forum Veteran 
[KOTOR]Explosive Crash

On my latest playthrough of Kotor, it seems that whenever I try to use a Thermal Detonator, or overload a power conduit, the game crashes. The most recent time I attempted to use a thermal detonator, I managed to spot that the explosion contained bits of green and pink in it, which definitely shouldn't be there. Any ideas?

Alkonium is offline   you may: quote & reply,
Old 03-23-2009, 11:34 AM   #2
DarthParametric
I bent my Wookiee
 
DarthParametric's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Oz
Posts: 2,724
10 year veteran! Forum Veteran Helpful! 
Posting some system specs would be a good start. I suspect it's a problem with the explosion FX. You could try setting Frame Buffer=0 in the ini file.
DarthParametric is offline   you may: quote & reply,
Old 03-23-2009, 01:22 PM   #3
Q
The one who knocks
 
Q's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: ABQ
Posts: 6,643
Current Game: Mowing down neos with my M60
LF Jester Forum Veteran Helpful! 
Yes, system specs would be nice. Throw us a bone.


"They should rename the team to the Washington Government Sucks. Put Obama on the helmet. Line the entire walls of the stadium with the actual text of the ACA.
Fix their home team score on the board to the debt clock, they can win every game 17,000,000,000,000 to 24. Losing team gets taxed by the IRS 100%, then droned."
-Toker
Q is offline   you may: quote & reply,
Old 03-23-2009, 07:42 PM   #4
Alkonium
To Mend and Defend
 
Alkonium's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Divinity's Reach
Posts: 3,891
Current Game: Guild Wars 2
Roleplayer Forum Veteran 
Here's my specs:
[SWKotOR]
ReportDateTime=3/23/2009 5:40:13 PM
SysInfoVersion=v1.00.60
GameExists=1
GameVersion=v1.03.514077
GameInstallLocation=C:\Program Files\LucasArts\SWKotOR\

[OS]
Name=WinXP
Version=Windows XP v5.1 build 2600 Service Pack 3
Service Pack=Service Pack 3
Status=Pass

[SwapFiles]
C:\pagefile.sys=1524

[CPU]
CPUCount=1
CPUSpeed=2800
CPUFamily=15
CPUModel=4
CPUStepping=4
CPUVendor=Intel
CPUName= Intel(R) Pentium(R) D CPU 2.80GHz
Status=Pass

[Memory]
RAM=2048
Status=Pass

[Disk Free Space]
C: (NTFS), UNICODE=29.05GB
D: (FAT32), UNICODE=1.26GB
H: (NTFS), UNICODE=29.05GB
S: (NTFS), UNICODE=10.12GB
Status=Pass

[CD-ROMs]
DriveLetters=E:\,F:\
Drives=HP DVD Writer 640c,HP DVD Writer 940d,IDE-DVD DROM6216

[Video]
Video Card Name=RADEON X800 Series
Video Memory=512
Desktop Resolution=1440x900x32 @ 75Hz
DirectX=DirectX (9.0+) (4.09.00.0904)
OpenGL Version=2.1.7659 Release
OpenGL Vendor=ATI Technologies Inc.
OpenGL Renderer=RADEON X800 Series
Vid Card Status=Warning
Vid Card Driver Status=Pass
GL Status=Pass
DX Status=Pass

[Audio]
Sound Card Name=Conexant Falcon II NTSC Video Capture
Status=Pass


;Game Options from swkotor.ini

[Sound Options]
Sound Init=0
Music Volume=85
Voiceover Volume=85
Sound Effects Volume=85
Movie Volume=100
Force Software=0
EAX=2
Disable Sound=0
Number 3D Voices=16
Number 2D Voices=24
Environment Effects Level=0.60
2D3D Bias=1.50
Environment Effects=1
Environment Effects Nonstreaming=1
Environment Effects Streaming=1

[Game Options]
GUIsInScreenShot=1
EnableScreenShot=1
Reverse Mouse Buttons=0
Hide InGame GUI=0
Use Small Fonts=0
Keyboard Camera Deceleration=2000.000000
Keyboard Camera Acceleration=500.000000
Keyboard Camera DPS=200.000000
Hide Unequippable=0
Tutorial Popups=1
Subtitles=0
Mini Map=1
Floating Numbers=1
Status Summary=1
Enable Mouse Teleporting To Buttons=1
Mouse Sensitivity=33
Auto Level Up NPCs=0
Mouse Look=0
AutoSave=1
Reverse Minigame YAxis=0
Combat Movement=1
Enable Tooltips=1
Difficulty Level=1
TooltipDelay Sec=1.000000
Memory Access=1
Memory Level=1
Disable Movies=0

[Movies Shown]
Movie 0=112
Movie 1=0
Movie 2=0
Movie 3=0
Movie 4=0
Movie 5=0
Movie 6=0
Movie 7=0
Movie 8=0
Movie 9=0
Movie10=0

[Alias]
HD0=.\
OVERRIDE=.\Override
TEMP=.\Temp
MODULES=.\Modules
LOGS=.\Logs
LOCALVAULT=.\LocalVault
DMVAULT=.\DMVault
SERVERVAULT=.\ServerVault
STREAMMUSIC=.\StreamMusic
TEMPCLIENT=.\Tempclient
SAVES=.\saves
CURRENTGAME=.\currentgame
TEXTUREPACKS=.\texturepacks
STREAMWAVES=.\StreamWaves

[Graphics Options]
V-Sync=1
Anisotropy=4
Frame Buffer=1
Anti Aliasing=4
Texture Quality=2
Emitters=1
Grass=1
Soft Shadows=1
Shadows=1
Brightness=57
EnableHardwareMouse=1
FullScreen=1
AllowSoftShadows=1
RefreshRate=75
Width=1440
Height=900

[Autopause Options]
Mine Sighted=1
End Of Combat Round=0
Enemy Sighted=1
Party Killed=1
Action Menu=0
New Target Selected=1

[config]
firstrun=0

[Keymapping]
Action286B=8
Action286A=7
Action285B=10
Action285A=9
Action284B=54
Action284A=51
Action283B=54
Action283A=51
Action282B=69
Action282A=73
Action281B=53
Action281A=76
Action280B=69
Action280A=73
Action265=52
Action264=57
Action263=43
Action262=85
Action261=84
Action260=83
Action259=82
Action258=81
Action257=80
Action256=79
Action255=78
Action254=77
Action253=31
Action245=75
Action244=55
Action243=67
Action242=74
Action241=87
Action240=56
Action239=68
Action238=82
Action236=83
Action234=81
Action232=80
Action230=79
Action228=78
Action226=77
Action225=70
Action224=90
Action223=31
Action222=25
Action221=24
Action220=29
Action219=28
Action218=42
Action217=87
Action216=65
Action215=63
Action214=62
Action213=60
Action212=61
Action211=66
Action210=59
Action209=71
Action208=89
Action207=72
Action206=30
Action205=55
Action204=67

Also, I have the Realistic Visual Effects mod and a Widescreen mod installed. Would either of those affect it?


Last edited by Alkonium; 03-23-2009 at 09:20 PM.
Alkonium is offline   you may: quote & reply,
Old 03-24-2009, 07:57 PM   #5
Q
The one who knocks
 
Q's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: ABQ
Posts: 6,643
Current Game: Mowing down neos with my M60
LF Jester Forum Veteran Helpful! 
Thanks. Try these solutions one at a time.

1) Open your swkotor.ini file and add the line "Disable Vertex Buffer Objects=1" without the quotes under "Graphics Options."

2) Disable Frame Buffer Effects.

3) CPU affinity:
Quote:
Originally Posted by Onihikage View Post
I had exactly the same crashes with exactly the same timing until I did this:

After starting the game, press Ctrl-Shift-Esc to bring up the task manager. Right-click "Knights of the Old Republic" under the applications list and select "Go to process." Right click on the highlighted process (probably something like kotor.exe) and select "Set Affinity..." In the dialog box that comes up, deselect all but one core. Then return to the game and see what happens ^/_\^

Just remember that you'll need to do this every time you start the game.
4) Since you're playing on an LCD, shouldn't your refresh rate be ~60Hz?

See if any of those work for you.


"They should rename the team to the Washington Government Sucks. Put Obama on the helmet. Line the entire walls of the stadium with the actual text of the ACA.
Fix their home team score on the board to the debt clock, they can win every game 17,000,000,000,000 to 24. Losing team gets taxed by the IRS 100%, then droned."
-Toker
Q is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Knights of the Old Republic > Trouble Shooting > The Work Bench > [KOTOR]Explosive Crash

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 07:24 PM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.