lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Telos Academy doesn't work right
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 03-28-2009, 04:27 PM   #1
plokoon87
Rookie
 
plokoon87's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Central Virginia
Posts: 53
Telos Academy doesn't work right

Ok so I'm playing through TSL, and when I come to the part where you first encounter the handmaidens of Atris inside the Telos Academy, if I click the first response "Who are you," and then after Kriea speaks I say, "Very well--I did not come here to do battle," the screen just goes black and the music and ambient sounds keep going, but nothing happens - it is like the game is stuck...it won't go to the Kreia - Atton conversation or the Exile - Atris conversation.

What do I do? This part has always worked before...I just the other day reinstalled TSL and put the following mods into my override.

Darth Nihilus - Lord of Hunger (reskin)
Admiralty Mod
Bodies Stay (TSL)
Coruscant - Jedi Temple (includes Jedi Temple Expansion)
M4-78 (including patch, movies, and USM compatability)
Onderon Palace Expansion
Prequel Sabers (TSL)
Music Update Patch
Rebuilding the Jedi Enclave
Realistic Nar Shaddaa Skybox
The Battle of Telos
TSL Un-Restored Content (Final)
USM
Visual Effects TSL

Also while we are talking about glitches, it seems that whenever I am on Citadel Station and I am in residential modula 082, in the eastern portion of that (Residential Module 082 East) the graphics get skippy. How do I fix this?

If anyone can help me out with these questions I'd greatly appreciate it. Like I said earlier this Telos sequence has ALWAYS worked before, so it is not a hardware issue.

Thanks
plokoon87 is offline   you may: quote & reply,
Old 03-28-2009, 04:41 PM   #2
Ataris
Junior Member
 
Ataris's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: The Underworld
Posts: 398
Almost definitely a mod issue, and I've had it before. I ended up removing my mods and reinstalling the game, but warping to the next module with the cutscene between you and Atris should work. I actually didn't even know there was a conversation between Kreia and Atton because of some glitches I had the first time.

The Telos issue is a known one and was introduced by the official patch, not a mod FYI. Click here.- RH

Last edited by RedHawke; 03-30-2009 at 05:07 AM.
Ataris is offline   you may: quote & reply,
Old 03-28-2009, 04:46 PM   #3
Q
The one who knocks
 
Q's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: ABQ
Posts: 6,643
Current Game: Mowing down neos with my M60
LF Jester Forum Veteran Helpful! 
This is a very well-known bug that is caused by the 1.02b patch. The USM includes a patched "handmaiden.dlg" dialog file that should fix it, so I don't know why you're experiencing this problem. Make sure that that file is in your override folder. If it is, then try going back to an earlier save from before you enter the polar academy. If that doesn't work, try a different dialog option.

As for the frame-rate slowdown in Citadel Station Residential Module 082, that is the result of there being so many NPCs present in that particular area which overburdens the engine and nothing can really be done about it other than a mod that removes some of them, or a more powerful PC.


"They should rename the team to the Washington Government Sucks. Put Obama on the helmet. Line the entire walls of the stadium with the actual text of the ACA.
Fix their home team score on the board to the debt clock, they can win every game 17,000,000,000,000 to 24. Losing team gets taxed by the IRS 100%, then droned."
-Toker
Q is offline   you may: quote & reply,
Old 03-29-2009, 12:07 AM   #4
plokoon87
Rookie
 
plokoon87's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Central Virginia
Posts: 53
So why does it not slow down in RM082 West or Entertainment M 084?

And yes I have that in my Override. I don't get it...I had USM on this game the last time it was installed on my computer and NEVER had this problem...everything worked just fine. What's different this time? Could it be Un-Restored Content? Cuz when Moza contacts you about the mercenary attack on their compound, you see the skybox for Citadel Sation, with no vivarim as there usually is...you can also see Jana Lorso and Czerka HQ in the back of him...after that she comes on and says that Czerka is taking control of CS. Does anyone think that mod may have something to do with it?

Edit: Tell me this...should I just run the game as version 2.00? (unpatched) That seems to be the most logical solution to this...but is there anything in the patch that I would want in game...like I know of some Journal entry fixes, but that is not a HUGE deal...what else was in the patch that I would miss?

Last edited by RedHawke; 03-30-2009 at 05:05 AM. Reason: Combining uneccisary double post...
plokoon87 is offline   you may: quote & reply,
Old 03-29-2009, 02:26 AM   #5
Q
The one who knocks
 
Q's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: ABQ
Posts: 6,643
Current Game: Mowing down neos with my M60
LF Jester Forum Veteran Helpful! 
Quote:
So why does it not slow down in RM082 West or Entertainment M 084?
Because there aren't as many NPCs in those modules.

As for the whole Lorso thing: hm... you're going to want to talk to the guy that made Un-Restored Content because that sounds like a mod conflict alright.

As for the Telos Academy, try an earlier save from before you enter the academy like I said previously or pick a different dialog option if that doesn't work.


"They should rename the team to the Washington Government Sucks. Put Obama on the helmet. Line the entire walls of the stadium with the actual text of the ACA.
Fix their home team score on the board to the debt clock, they can win every game 17,000,000,000,000 to 24. Losing team gets taxed by the IRS 100%, then droned."
-Toker
Q is offline   you may: quote & reply,
Old 03-30-2009, 05:10 AM   #6
RedHawke
Shadow Lord Of The Sith™
 
RedHawke's Avatar
 
Status: Moderator
Join Date: Mar 2004
Location: Stormreach CA.
Posts: 9,184
Current Game: DDO, Stormreach
Information about the Telos Glitch is here. It actually is not a mod issue but one the official game patch itself introduced.


"Beware the form-fitting black armor-clad Drow hottie with twin Mineral II Greensteel Khopeshes!"
"Liella d'Orien says, '"You're the fool, Devil. -- Witness the power of this fully ARMED and OPERATIONAL Titan!"'"
----------------------------------------------------------------------
RedHawke is offline   you may: quote & reply,
Old 03-31-2009, 12:48 PM   #7
violetta
Lurker
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 3
I've been having the same problem, I installed the linked fix and while that fixed the blank screen there is still a problem with Atris. for some reason she's standing just outside her room and the door is open
spoiler:
and the sith holocron's are on display which shouldn't happen until the confrontation near the end of the game
and when I try to talk to her she just turns to face me but nothing happens

also talking to Atton has him wake up but remain in his cage standing up. Kreia is sitting meditating and ignores attempts to talk and Bao-Dur is still lying unconscious
finding T3 triggers the correct dialogue, however the handmaiden's sisters have the same bug as Atris and Kreia, while the Handmaiden speaks as if I'd already talked to Atris
attempting to board the Ebon Hawk does nothing

Last edited by violetta; 03-31-2009 at 01:06 PM. Reason: additional details
violetta is offline   you may: quote & reply,
Old 05-15-2009, 03:14 PM   #8
Egze
Lurker
 
Join Date: May 2009
Posts: 2
Hi.

I can confirm that this is not dialogue issue. I have experienced same stupid bug.Applied fix with Atton/Kreia conversation in cage but:

After Atton/Kreia cutscene i should get another one with me walking towards Atris. Nothing happens. My PC stops in middle of round room. Atris is in front of ther holocron room. Doors are open, talking to Atris is impossible. Only person I can talk to in Academy is Handmaiden. All other sister are glitched. I have quite few mods installed but even after making my override folder empty nothing changes.

Anyone got clue what to do ?
Egze is offline   you may: quote & reply,
Old 05-15-2009, 04:30 PM   #9
DarthStoney
To bed. I'm old and tired
 
DarthStoney's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 506
Contest winner - Modding Veteran Modder Helpful! 
Rebuilding the Jedi Enclave mod causes this ,just remove the 262TEL.mod file from your modules folder. There are no dialog files in the .mod so it hangs after Handmaidens conv.

DarthStoney is offline   you may: quote & reply,
Old 05-16-2009, 02:53 PM   #10
Egze
Lurker
 
Join Date: May 2009
Posts: 2
Thank you so much. I just checked it and all works perfectly. Now I can play again normaly. Can survive without this mod I hope
Egze is offline   you may: quote & reply,
Old 05-16-2009, 06:57 PM   #11
DarthStoney
To bed. I'm old and tired
 
DarthStoney's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 506
Contest winner - Modding Veteran Modder Helpful! 
Quote:
Originally Posted by Egze View Post
Thank you so much. I just checked it and all works perfectly. Now I can play again normaly. Can survive without this mod I hope
Yes it works fine without the .mod file Jinger/kreia just set the patcher that way so if someone had a 262TEL.mod it would install into it. It only effects the appearence of the handmaidens anyway.

DarthStoney is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Knights of the Old Republic > Trouble Shooting > The Work Bench > Telos Academy doesn't work right

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 03:10 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.