lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: kotor 1 and tsl on windows7 ?
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 04-29-2009, 03:14 PM   #1
DreadWizardDM
Rookie
 
DreadWizardDM's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 61
Question kotor 1 and tsl on windows7 ?

Does anyone here have the windows7 beta? I was wondering if kotor or TSL will run on this new OS. It is still in its late beta and is due for release sometime in late summer. Supposedly the OS is ALOT faster than either XP or Vista and has tons of backwards compatability. Time will tell though, anyways does anyone have the 411 on this OS and our beloved kotor / tsl games? I saw over on the windows boards that Vampire Bloodlines will run on them which is an encouraging sign.
DreadWizardDM is offline   you may: quote & reply,
Old 04-29-2009, 05:25 PM   #2
DarthParametric
I bent my Wookiee
 
DarthParametric's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Oz
Posts: 2,642
Forum Veteran Helpful! 
Win 7 is just a rehashed Vista, so I would advise reading the existing threads for getting the game running on that.
DarthParametric is offline   you may: quote & reply,
Old 04-29-2009, 07:11 PM   #3
Star Admiral
N7 Commando
 
Star Admiral's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Omega 4 Relay
Posts: 656
Current Game: Mass Effect 2
Folder extraordinaire Helpful! 
Win7 is a big step forward for Vista, combining the looks of Vista with efficiency of XP. I even got it working fine on a low-end system I bought back in 2003. Vista choked on that computer.

Back on topic: I'll confirm what DarthParametric says. Both KOTOR and TSL work fine on the system. I don't know about ATI cards, but as long as you install the relevant graphics drivers and follow the installation procedure for Vista, it'll work.

- Star Admiral
Star Admiral is offline   you may: quote & reply,
Old 04-30-2009, 08:16 PM   #4
DreadWizardDM
Rookie
 
DreadWizardDM's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 61
Quote:
Originally Posted by DarthParametric View Post
Win 7 is just a rehashed Vista, so I would advise reading the existing threads for getting the game running on that.
Actually its alot different than vista, I did some research into it and its more like a very sleek, very fast, very muscular version of server. Theres a video on youtube that compares identical machines and win7 boots so fast its amazing. If M$ actually delivers this could be their best OS ever, possibly rivaling the MAC OS in stability, functionality and being fully compatable with both new and old games and hardware. Just got to cross our fingers on it I guess.

If you ever played Vampire Bloodlines on the PC it is quite similiar to kotor 1 and 2 as far as programming. If VTMB will run on it more than likely kotor will as well.... I hope.
DreadWizardDM is offline   you may: quote & reply,
Old 04-30-2009, 10:42 PM   #5
Det. Bart Lasiter
obama.png
 
Det. Bart Lasiter's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: `(.)~
Posts: 7,997
Current Game: all
Forum Veteran LF Jester 
Quote:
Originally Posted by DreadWizardDM View Post
Actually its alot different than vista, I did some research into it and its more like a very sleek, very fast, very muscular version of server. Theres a video on youtube that compares identical machines and win7 boots so fast its amazing. If M$ actually delivers this could be their best OS ever, possibly rivaling the MAC OS in stability, functionality and being fully compatable with both new and old games and hardware. Just got to cross our fingers on it I guess.
It's not that different from Vista.

Quote:
Originally Posted by DreadWizardDM View Post
If you ever played Vampire Bloodlines on the PC it is quite similiar to kotor 1 and 2 as far as programming. If VTMB will run on it more than likely kotor will as well.... I hope.
VtM:B runs on an early version of the Source engine from Valve, KotOR and TSL don't -- they run on a modified version of BioWare's Aurora engine called Odyssey.



"No, Mama. You can bet your sweet ass and half a titty whoever put that hit on you already got the cops in their back pocket." ~Black Dynamite
Det. Bart Lasiter is offline   you may: quote & reply,
Old 04-30-2009, 10:48 PM   #6
Q
The one who knocks
 
Q's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: ABQ
Posts: 6,643
Current Game: Mowing down neos with my M60
LF Jester Forum Veteran Helpful! 
DP and jmac are correct. Windows7 uses the same kernel as Vista.

And I'll go on record saying that VtM:B runs perfectly on Vista and a GeForce 9 video card with Wesp's patch. I recently enjoyed a playthrough and I'll have to say that it was far better playing it on max settings without a hiccup.


"They should rename the team to the Washington Government Sucks. Put Obama on the helmet. Line the entire walls of the stadium with the actual text of the ACA.
Fix their home team score on the board to the debt clock, they can win every game 17,000,000,000,000 to 24. Losing team gets taxed by the IRS 100%, then droned."
-Toker
Q is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Knights of the Old Republic > Trouble Shooting > The Work Bench > kotor 1 and tsl on windows7 ?

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 04:37 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.