lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Saber Blades
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 12-10-2008, 12:31 AM   #1
M@RS
The New Tax Collector
 
M@RS's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Thailand
Posts: 1,898
Saber Blades

I've been wanting to make my own saber blades (not hilts)... But haven't been able to find a really nice, and easy tutorial to use... If there is one, could you give a link, if not, could you tell me? Thanks for any help...


Looks like a fruit cake to me. - Brutus
Quote:
Originally Posted by Q View Post
I don't want to get my hopes up, but it's like the planets are aligning or something.
M@RS is offline   you may: quote & reply,
Old 12-10-2008, 04:21 PM   #2
M@RS
The New Tax Collector
 
M@RS's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Thailand
Posts: 1,898
Can anyone help me?


Looks like a fruit cake to me. - Brutus
Quote:
Originally Posted by Q View Post
I don't want to get my hopes up, but it's like the planets are aligning or something.
M@RS is offline   you may: quote & reply,
Old 12-10-2008, 06:47 PM   #3
katanamaru
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 471
It requires finding the files and editing them. The files are in a folder called effects or something. Once you find them you can adjust the colors in a program like gimp or create new lines and trails as well. That's it really.
katanamaru is offline   you may: quote & reply,
Old 12-11-2008, 01:21 PM   #4
M@RS
The New Tax Collector
 
M@RS's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Thailand
Posts: 1,898
Ok... Thanks...


Looks like a fruit cake to me. - Brutus
Quote:
Originally Posted by Q View Post
I don't want to get my hopes up, but it's like the planets are aligning or something.
M@RS is offline   you may: quote & reply,
Old 12-12-2008, 06:54 PM   #5
M@RS
The New Tax Collector
 
M@RS's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Thailand
Posts: 1,898
Quote:
Originally Posted by katanamaru View Post
It requires finding the files and editing them. The files are in a folder called effects or something. Once you find them you can adjust the colors in a program like gimp or create new lines and trails as well. That's it really.
Alright, so I did that... I took one of the many saber mods on JK3files and edited the lines (made them wider and rounder), made it a pk3 and it didn't work... What did I do wrong, I double checked the new pk3 and the old pk3 and they're exactly the same (except for the lines)... Any help would be great...


Looks like a fruit cake to me. - Brutus
Quote:
Originally Posted by Q View Post
I don't want to get my hopes up, but it's like the planets are aligning or something.
M@RS is offline   you may: quote & reply,
Old 12-13-2008, 01:49 PM   #6
katanamaru
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 471
There could be another saber blade mod in your base folder.
I've done this before: if you remade the folders the same you may have accidentally dropped the original file in your base.

Do not use the color black as a blade or core in JA. Black is the transparency color and may be causing a problem.

Other than that you may have to be more specific with your problem.
katanamaru is offline   you may: quote & reply,
Old 12-20-2008, 12:25 PM   #7
M@RS
The New Tax Collector
 
M@RS's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Thailand
Posts: 1,898
Alright, so I tried to make a mod using an existing one... I made the blade wider and a little bit rounder... I made it a pk3 and put it in my base folder loaded JA and the saber blades hadn't changed, I was still using the default ones... I don't think I have any other saber blade mods in, but I'll check... Thanks...


Looks like a fruit cake to me. - Brutus
Quote:
Originally Posted by Q View Post
I don't want to get my hopes up, but it's like the planets are aligning or something.
M@RS is offline   you may: quote & reply,
Old 12-21-2008, 01:11 AM   #8
katanamaru
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 471
Maybe it is the deminsions you have your blades saved as. If you loaded up a core for instance and wanted to make it wider and just streched it out, that won't work. JA looks for the saber core, lines and glows to be saved at a certain sizes. Other than that you could load up what you have and I'll look at it.
katanamaru is offline   you may: quote & reply,
Old 04-09-2009, 10:45 PM   #9
DarthJacen
Forumite
 
DarthJacen's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Phoenix, AZ
Posts: 596
I fixed this problem by cutting and pasting the edited image using paint. That way the core dimensions remain a power of 2, you know 2, 4, 8, 16, 32, 64, 128, 256. Unless your dimensions remain a power of 2 the game will not use it.



Search your feelings, you know it to be true
CHAMPIONS OF THE FORCE
The Best Damn Republic Guild
DarthJacen is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > JediKnight Series > Editing Central > General Editing > Saber Blades

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 02:01 PM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.