lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: KotoR is having a freezing issue
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 05-24-2009, 01:38 PM   #1
Baconator96
Lurker
 
Join Date: May 2009
Posts: 8
KotoR is having a freezing issue

I just got started playing! im in the undercity of Taris, and i barely get to do anything before the whole game freezes. i cant even CTRL+ALT+DEL out it! i have to do a hard reset on my computer just get out of the program!
Baconator96 is offline   you may: quote & reply,
Old 05-24-2009, 01:43 PM   #2
Canderis
Mercenary
 
Canderis's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Unknown
Posts: 2,509
Current Game: Skyrim
Veteran Modder Helpful! 
First off, welcome to the forums and second, try re-installing the game. Do you have any mods installed? Are you using XP or Vista?




Canderis is offline   you may: quote & reply,
Old 05-24-2009, 02:00 PM   #3
Miltiades
Death... by Exile
 
Miltiades's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Bruges, Belgium
Posts: 2,831
Imperialist Meatbags Guild Member The Walking Carpets Guild Member Forum Veteran Folder extraordinaire 
Issues with the game should be posted at the Workbench, unless you have problems with a certain KotOR modding program, but it's evident that's not the case.

About the issue itself: We'll need more info. Posting your system specs would be a good start. Are your drivers up to date? And the questions Canderis posed are vital as well.

Try lowering the graphics settings.


PSN id: BE_Miltiades

Miltiades is offline   you may: quote & reply,
Old 05-24-2009, 02:11 PM   #4
Baconator96
Lurker
 
Join Date: May 2009
Posts: 8
Im running on XP SP 2, drivers are up to date. no mods installed. this is the first time ive ever even used the game. nothing was wrong in the upper and lower cities, it wasnt even sluggish or laggy or anything, but now, i get to talk to the bums at the elevator, the 2 guys in the village, and maybe the shopkeeper before it just freezes and i cant do anything on my computer anymore.
Baconator96 is offline   you may: quote & reply,
Old 05-24-2009, 03:13 PM   #5
R2-X2
Junior Member
 
R2-X2's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Above Lehon
Posts: 352
Current Game: KotOR again. F*** yeah.
I have the same problem, and reinstalling doesn't fix it.
I had to save before the elevator, put the save on another computer, play, save after it, and get the save back to the other computer.

I think you'll get the same problem on 5 other places.



Beep.
R2-X2 is offline   you may: quote & reply,
Old 05-24-2009, 03:22 PM   #6
Baconator96
Lurker
 
Join Date: May 2009
Posts: 8
so if i dont have another computer...im screwed?
Baconator96 is offline   you may: quote & reply,
Old 05-24-2009, 03:47 PM   #7
R2-X2
Junior Member
 
R2-X2's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Above Lehon
Posts: 352
Current Game: KotOR again. F*** yeah.
I think you are. I don't know to fix it, and that's sometimes driving me crazy, because mods using that areas don't work too.



Beep.
R2-X2 is offline   you may: quote & reply,
Old 05-24-2009, 05:43 PM   #8
Miltiades
Death... by Exile
 
Miltiades's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Bruges, Belgium
Posts: 2,831
Imperialist Meatbags Guild Member The Walking Carpets Guild Member Forum Veteran Folder extraordinaire 
Quote:
Originally Posted by Baconator96 View Post
Im running on XP SP 2, drivers are up to date. no mods installed. this is the first time ive ever even used the game. nothing was wrong in the upper and lower cities, it wasnt even sluggish or laggy or anything, but now, i get to talk to the bums at the elevator, the 2 guys in the village, and maybe the shopkeeper before it just freezes and i cant do anything on my computer anymore.
Have you tried lowering the graphics settings? Especially try turning off grass/shadows. And system specs could prove useful, you know.


PSN id: BE_Miltiades

Miltiades is offline   you may: quote & reply,
Old 05-24-2009, 09:09 PM   #9
Baconator96
Lurker
 
Join Date: May 2009
Posts: 8
I cant provide you with much system detail, but i have tried turning off the grass and shadows. it hasnt helped yet, but i tried making a new game. not the most likely of solutions to work, but ill give it a try.
Baconator96 is offline   you may: quote & reply,
Old 05-25-2009, 12:52 AM   #10
RedHawke
Shadow Lord Of The Sith™
 
RedHawke's Avatar
 
Status: Moderator
Join Date: Mar 2004
Location: Stormreach CA.
Posts: 9,184
Current Game: DDO, Stormreach
Instructions on what to post information wise.

@ Moved thread.


"Beware the form-fitting black armor-clad Drow hottie with twin Mineral II Greensteel Khopeshes!"
"Liella d'Orien says, '"You're the fool, Devil. -- Witness the power of this fully ARMED and OPERATIONAL Titan!"'"
----------------------------------------------------------------------
RedHawke is offline   you may: quote & reply,
Old 05-25-2009, 02:56 AM   #11
DarthParametric
I bent my Wookiee
 
DarthParametric's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Oz
Posts: 2,692
Forum Veteran Helpful! 
Impossible to diagnose the problem with no context. Run swconfig.exe, select Scan Hardware, then Details, then Save Report. Post the contents here.
DarthParametric is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Knights of the Old Republic > Trouble Shooting > The Work Bench > KotoR is having a freezing issue

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 09:21 PM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.