lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: TSL Crash after Crawler *Vista*
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 08-01-2009, 03:28 AM   #1
ROTNR
Rookie
 
ROTNR's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: At home
Posts: 97
Current Game: KotOR
TSL Crash after Crawler *Vista*

Hello everyone,
Well, I just bought a copy of KotOR 2: TSL, but I can't play it =( *Oh the Irony* So, obviously I am going to post here LOL. I am using windows Vista and Ishould meet all the requirements (KotOR works perfectly) I have patched and had the mss32.dll I also ran a Can You RUN It? LOL it says I can't because my video card, but I think it's because Im just not using the chipset it wants me to use. Here a pic of my results.

Any help would be greatly appreciated
-Pete

ROTNR is offline   you may: quote & reply,
Old 08-02-2009, 12:03 AM   #2
purifier
Forumite
 
purifier's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: DisneyLand
Posts: 722
LF Jester 
ROTNR, I'm not an expert but I have come across that myself a couple a times with some other games, and I've been able to fix them with a few tricks. So maybe these suggestions will help you until somebody more knowledgeable comes along.

You could try and update your drivers for the video card. I'd find out who made it and go to their website, if they have one, and see if you could get any updated downloads for it that would be compatible with K2. That has worked for me a couple of times.

On another instance, I found out that my Open GL was out of date. So I downloaded some updated drivers for that...cured the problem, go figure.

Oh and the last thing, and I hope you really don't have to do this, was that I had to just simply go out and by another Video card as bad as I hated too. The old one wasn't compatible with the requirements of the game; come to think of it - it was getting old anyway.

Hey don't forget to ask the Tech support at LucasArts too - ROTNR, I'll bet they've dealt with this sort of thing on many occasions.

Anyway, hope this helps you.


SITH HAPPENS
purifier is offline   you may: quote & reply,
Old 08-02-2009, 02:23 AM   #3
Q
The one who knocks
 
Q's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: ABQ
Posts: 6,643
Current Game: Mowing down neos with my M60
LF Jester Forum Veteran Helpful! 
You have an Intel GPU. KotOR and TSL only support Nvidia and ATI. Other people have gotten it to work on an Intel GPU after some fiddling, but I'm not sure what they did. I've never tried it, myself.

Ask around on the Obsidian forums as well. Maybe somebody there will know what to do.

EDIT: I did some searching and it seems that your particular Intel GPU does have hardware transform and lighting support, so it should be able to run the game. Try these possible fixes out one at a time, so that you'll know which one fixed the problem.

Remember that KotOR1 and TSL don't like multi-core CPUs:
Quote:
Originally Posted by Onihikage View Post
After starting the game, press Ctrl-Shift-Esc to bring up the task manager. Right-click "Knights of the Old Republic" under the applications list and select "Go to process." Right click on the highlighted process (probably something like kotor.exe) and select "Set Affinity..." In the dialog box that comes up, deselect all but one core. Then return to the game and see what happens ^/_\^

Just remember that you'll need to do this every time you start the game.
Here is the generic fix for Intel GPUs:
Quote:
Originally Posted by DarthParametric View Post
  1. Click Start Settings Control Panel Display Settings Advanced Intel Extreme Graphics (or Intel® Graphics Media Accelerator) Graphics Properties...
  2. Click the OpenGL tab.
  3. Select Blit as the Flipping Policy.
I don't know whether or not this can be applied to your newer Vista notebook. You'll just have to try and fiddle around with your driver settings.

I'm guessing that your laptop is widescreen? TSL does support 1280x800 natively, but you'll have to hack "swkotor2.ini" in your game folder to do it. Just open it with notepad and look under "Display Options" and then "Graphics Options". Change the resolution to 1280x800 in both places, save and exit.

Turn off all of the eye candy in the game by going into the graphics options menu and deactivating anti-aliasing, anisotropic filtering, frame buffer effects, shadows and grass.

Put the entry "Disable Vertex Buffer Objects=1" under "Graphics Options" in the "swkotor2.ini" file found in your main game folder (open with notepad).


"They should rename the team to the Washington Government Sucks. Put Obama on the helmet. Line the entire walls of the stadium with the actual text of the ACA.
Fix their home team score on the board to the debt clock, they can win every game 17,000,000,000,000 to 24. Losing team gets taxed by the IRS 100%, then droned."
-Toker
Q is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Knights of the Old Republic > Trouble Shooting > The Work Bench > TSL Crash after Crawler *Vista*

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 09:31 PM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.