lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: [KOTOR]Head problem
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 07-30-2010, 10:27 AM   #1
reivzje
Rookie
 
reivzje's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 58
Current Game: Nothing
[KOTOR]Head problem

Ok i got a slight problem here. I am working on a little mod to make Juhani look like a human. But looks like even the easiest task is hard for a beginner like me.



This problem is so frustrating. Is it because i used only MDLops to rename the texture in the PFHC03-ascii.mdl ? Or something else ?
reivzje is offline   you may: quote & reply,
Old 07-30-2010, 10:52 AM   #2
Dak Drexl
Senior Member
 
Dak Drexl's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 1,078
Helpful! 
When you use mdlops uncheck ANY boxes that end in "_g".

Dak Drexl is offline   you may: quote & reply,
Old 07-30-2010, 10:59 AM   #3
Yatsookey
Rookie
 
Yatsookey's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 148
Current Game: Nothin
If dak's solution doesn't work, then try adding this line DisableVertexBufferObjects=1 to swkotor.ini under graphics options, that effect tends to happen on dantooine.


The balance is clear...the objective is not

Yatsookey is offline   you may: quote & reply,
Old 07-30-2010, 11:23 AM   #4
reivzje
Rookie
 
reivzje's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 58
Current Game: Nothing
DisableVertexBufferObjects=1 is already added to swkotor.ini but i will try dak's solution

EDIT: Another question where do i actually uncheck those boxes in "_g" because i am using the renamer and not the replacer (Yes i know quite a lame question)

Last edited by reivzje; 07-30-2010 at 11:30 AM.
reivzje is offline   you may: quote & reply,
Old 07-30-2010, 11:59 AM   #5
Dak Drexl
Senior Member
 
Dak Drexl's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 1,078
Helpful! 
Wait, so did you actually do any modeling to the head (move around any verts)?

Dak Drexl is offline   you may: quote & reply,
Old 07-30-2010, 12:12 PM   #6
Canderis
Mercenary
 
Canderis's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Unknown
Posts: 2,503
Current Game: Skyrim
Veteran Modder Helpful! 
Do not use mdlops for heads.
http://knightsoftheoldrepublic.filef..._and_TSL;95792




Canderis is offline   you may: quote & reply,
Old 07-30-2010, 12:38 PM   #7
Dak Drexl
Senior Member
 
Dak Drexl's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 1,078
Helpful! 
OH my bad I was being stupid. Yeah what Canderis said. Use Taina's replacer and THEN don't check the boxes that say _g. Sorry!

Dak Drexl is offline   you may: quote & reply,
Old 07-30-2010, 01:16 PM   #8
reivzje
Rookie
 
reivzje's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 58
Current Game: Nothing
Ok i AM a bit confused now how can i change the pfhc03 texture to a different one in Tainas replacer ?
reivzje is offline   you may: quote & reply,
Old 07-30-2010, 01:27 PM   #9
Dak Drexl
Senior Member
 
Dak Drexl's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 1,078
Helpful! 
Before I can really help I need you to answer a couple questions (haha I feel like a psychiatrist):

Did you model the head (move vertices around)?

Are you trying to re-name the texture so that only Juhani uses it and not the head pfhc03?

Dak Drexl is offline   you may: quote & reply,
Old 07-30-2010, 01:27 PM   #10
Canderis
Mercenary
 
Canderis's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Unknown
Posts: 2,503
Current Game: Skyrim
Veteran Modder Helpful! 
You don't need to. You do that in a different file. It is not necessary.




Canderis is offline   you may: quote & reply,
Old 07-30-2010, 01:43 PM   #11
reivzje
Rookie
 
reivzje's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 58
Current Game: Nothing
yes i am trying to re-name the texture so only Juhani uses it and no i havent changed anything on the model
reivzje is offline   you may: quote & reply,
Old 07-30-2010, 01:55 PM   #12
Dak Drexl
Senior Member
 
Dak Drexl's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 1,078
Helpful! 
Ok so you should have your texture file, your mdl, and mdx. Open the .mdl in a hex editor (just get hex workshop, it's free) and replace all instances of pfhc03 to whatever you want the texture name to be - just make sure your new texture has the same number of characters as pfhc03, so I would probably just name it juhani. Then save your mdl and put it in your override with everything else - name your tga "juhani" like you named it in your hex editor.

This sounds really daunting and I shied away from this when people told me I needed to hex edit but it's really easy.

Dak Drexl is offline   you may: quote & reply,
Old 07-30-2010, 02:02 PM   #13
Canderis
Mercenary
 
Canderis's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Unknown
Posts: 2,503
Current Game: Skyrim
Veteran Modder Helpful! 
wait, you are trying to replace juhani with that head?




Canderis is offline   you may: quote & reply,
Old 07-30-2010, 02:17 PM   #14
reivzje
Rookie
 
reivzje's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 58
Current Game: Nothing
Yes and with a custom texture

EDIT: IT WORKED! Thanks a bunch Dak

Last edited by reivzje; 07-30-2010 at 02:31 PM.
reivzje is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Knights of the Old Republic > Editing / Modding > Holowan Laboratories > [KOTOR]Head problem

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 11:20 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.