lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: 'Stereo Mix' doesn't work in XP Pro...
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 01-23-2010, 09:31 AM   #1
Marius Fett
Frigged if I know!
 
Marius Fett's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Wales
Posts: 3,379
'Stereo Mix' doesn't work in XP Pro...

Howdy all, it's been a while since I spammed this place with a tech problem, so I shall now rectify that.

I'm trying to use FRAPs to record some games. It's always worked fine for me in the past, but now my PC decided it doesn't want to record the audio any more.

I checked the settings on the Stero Mix which is what I was using to record and I can't see a problem with it. The volume is turned up and the device is selected.

It's not just FRAPs it won't work with either, I tried using it to record from my Media Player app too and no joy.

Any suggestions?




Visit the new JediKnight.net!
Marius Fett is offline   you may: quote & reply,
Old 01-27-2010, 02:31 AM   #2
Astrotoy7
A Face from The Past
 
Astrotoy7's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 10,284
Notable contributor Helpful! Folder extraordinaire LFN Staff Member 
Are you using a new version of FRAPS than what has worked previously or have you changed your audio drivers recently ?? Which OS? Do you have any headphones or a mic plugged in? That can sometimes through the windows sound device settings off. Definitely one of the crummiest parts of windows IMO, and they've barely touched it since freakin win98 from the looks of it

Another option could be Hypercam v2.

mtfbwya


Asinus asinum fricat

Last edited by Astrotoy7; 01-27-2010 at 02:37 AM.
Astrotoy7 is offline   you may: quote & reply,
Old 01-27-2010, 11:29 AM   #3
Marius Fett
Frigged if I know!
 
Marius Fett's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Wales
Posts: 3,379
Yeah, i'm using a newer version of FRAPS now, but the same problem happened with the older version too. The OS is XP Pro SP3.

I don't have any headphones or a mic plugged in, so that's not it. I haven't touched the drivers either, as far as I can remember, so.. >_>




Visit the new JediKnight.net!
Marius Fett is offline   you may: quote & reply,
Old 01-28-2010, 09:07 PM   #4
Astrotoy7
A Face from The Past
 
Astrotoy7's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 10,284
Notable contributor Helpful! Folder extraordinaire LFN Staff Member 
what audio capture settings do you have in FRAPS, and also in playback and recording devices in windows? Do you have a separate settings manager for your sound device?

mtfbwya


Asinus asinum fricat
Astrotoy7 is offline   you may: quote & reply,
Old 01-29-2010, 11:16 AM   #5
Marius Fett
Frigged if I know!
 
Marius Fett's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Wales
Posts: 3,379
FRAPS doesn't really give a lot of options. I have it set to 'detect best input' and it says stereo mix.

When that stopped working, I tried making it the default recording device and using 'use windows input' but that didn't work either.

Well I have the RealTek HD Audio Manager or whatever it's called and i've made sure the stereo mix isn't muted or anything, and I know for sure that the device is enabled.

Edit:

Well this is embarassing. I did some more fiddling around with my speakers and things have started working properly again. >_>

Thanks anyway though, Astro.




Visit the new JediKnight.net!

Last edited by Marius Fett; 01-30-2010 at 06:37 AM.
Marius Fett is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Community Discussion > General LFNetwork Forums > General Tech Discussion > 'Stereo Mix' doesn't work in XP Pro...

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 04:46 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.