lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Head Modeling Problem
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 02-09-2010, 10:27 PM   #1
Dak Drexl
Senior Member
 
Dak Drexl's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 1,078
Helpful! 
Head Modeling Problem

Well, I just modeled my first head, which I thought looked pretty good, but when I placed it in-game I got this:

Show spoiler


EDIT: This also happens after I tried the head in-game and I try to re-open it in gmax:
Show spoiler



What causes this? Thanks.

Last edited by Dak Drexl; 02-10-2010 at 12:33 AM.
Dak Drexl is offline   you may: quote & reply,
Old 02-09-2010, 10:29 PM   #2
Canderis
Mercenary
 
Canderis's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Unknown
Posts: 2,503
Current Game: Skyrim
Veteran Modder Helpful! 
Did you resetxforms?




Canderis is offline   you may: quote & reply,
Old 02-09-2010, 10:31 PM   #3
Dak Drexl
Senior Member
 
Dak Drexl's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 1,078
Helpful! 
I haven't heard of that, so most likely I didn't... how do I do it?
Dak Drexl is offline   you may: quote & reply,
Old 02-09-2010, 10:42 PM   #4
Canderis
Mercenary
 
Canderis's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Unknown
Posts: 2,503
Current Game: Skyrim
Veteran Modder Helpful! 
http://b.imagehost.org/download/0070/nwmax

Can't quite remember if you need to do this for heads... Worth a try though.




Canderis is offline   you may: quote & reply,
Old 02-09-2010, 10:49 PM   #5
Dak Drexl
Senior Member
 
Dak Drexl's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 1,078
Helpful! 
It got so messed up that I'm re-modeling the head over again. There were also weird spots that had messed up textures that couldn't be fixed in that model. I'll try resetxforms in this one just to give it a try. Thanks Canderis.
Dak Drexl is offline   you may: quote & reply,
Old 02-09-2010, 10:52 PM   #6
Canderis
Mercenary
 
Canderis's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Unknown
Posts: 2,503
Current Game: Skyrim
Veteran Modder Helpful! 
Save often




Canderis is offline   you may: quote & reply,
Old 02-09-2010, 10:55 PM   #7
Dak Drexl
Senior Member
 
Dak Drexl's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 1,078
Helpful! 
Wise words

Edit: Well, it still doesn't work. At least I saved...
Anything else that can cause this? Is it overlap of the vertices or something?

Last edited by RedHawke; 02-23-2010 at 04:54 AM. Reason: Combining needless DP...
Dak Drexl is offline   you may: quote & reply,
Old 02-10-2010, 12:34 AM   #8
Queen of Night
Forumite
 
Queen of Night's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Germany
Posts: 535
Veteran Modder 
What did you use after you with Gmax or other 3 D program have worked, Tainas Replacer or mdlloops?


" The universe is nothing but illness and danger, surrounded by darkness and silence! " (Star Trek 11 / McCoy)
Queen of Night is offline   you may: quote & reply,
Old 02-21-2010, 07:19 PM   #9
Dak Drexl
Senior Member
 
Dak Drexl's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 1,078
Helpful! 
Follwing this tutorial, I used MDLOps before modeling the head to give it the ascii extension. Then, I modeled the head with that extension. After it was modeled I used tainas replacer.

EDIT: I have read everywhere that failing the sanity check doesn't make a difference, but mine is excessively long; it's probably over 500 lines, all saying vertices in <insert sub-part here> (ex: head_g) need to be welded. And ending in "weld check failed". Could this be a problem or does it always happen and not have any effect?

Edit: Sorry for this bump, but I'm fed up. Every time I model a head in either game this happens to me. Does *anyone* know what causes my problem? This can't be that uncommon. What am I doing wrong?

Edit: And now the little box around the head disappeared so I can't export it and try again. How can I get that back? I must be making this harder than it has to be.

Last edited by RedHawke; 02-23-2010 at 04:53 AM. Reason: Combining posts, we can allow the 'bump' this time but bumps are generally frowned upon here. Thanks.
Dak Drexl is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Knights of the Old Republic > Editing / Modding > Holowan Laboratories > Head Modeling Problem

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:25 PM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.