lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Help With .2da
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 05-18-2010, 08:36 PM   #1
Dak Drexl
Senior Member
 
Dak Drexl's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 1,079
Helpful! 
Help With .2da

Ok, so I'm setting up TSL patcher for my mod, and I need to include .2da entries. My problem is that this is all I know, so to speak...

I need to make an entry to replace Mira's default head with PFHC05.
PFHC05's normalhead value is 40, so I replaced mira's with that (is that right?). Now I need to input my custom skins, does that go in heads.2da?

Dak Drexl is offline   you may: quote & reply,
Old 05-18-2010, 08:43 PM   #2
logan23
Veteran
 
logan23's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: East Coast
Posts: 916
Current Game: Revenge of Revan
Veteran Modder Forum Veteran Contest winner - Modding Hot Topic Starter 
Dont forget the mdl and mdx files of that model need to be named to match the skin.

logan23 is offline   you may: quote & reply,
Old 05-18-2010, 08:50 PM   #3
Dak Drexl
Senior Member
 
Dak Drexl's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 1,079
Helpful! 
Yup, I have the mdl/mdx files from PFHC05 re-named with Mira's head name. That's correct isn't it?

Dak Drexl is offline   you may: quote & reply,
Old 05-18-2010, 08:56 PM   #4
Rtas Vadum
Behold The Envoy...
 
Rtas Vadum's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 744
Current Game: TES 4: Oblivion/3: Morrowind
Helpful! 
Quote:
Originally Posted by Dak Drexl View Post
Yup, I have the mdl/mdx files from PFHC05 re-named with Mira's head name. That's correct isn't it?
If you replace Mira's head model, the PFHC05 mdl/mdx(renaming them to P_MiraH.mdl/P_MiraH.mdx - or however her model is named), then you would just need to rename the PFHC05 textures to match Mira's.

Rtas Vadum is offline   you may: quote & reply,
Old 05-18-2010, 09:04 PM   #5
Dak Drexl
Senior Member
 
Dak Drexl's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 1,079
Helpful! 
Well here's my problem (it's happened before but I found no solution):

When I replace mira's head model, I also rename the old head's textures to match. For some reason, the first "Light-side" skin (the default one) only shows up on mira when it has its original name (PFHC05). This is what causes my bug because it also shows up on the original PC head.

BUT then, if I name the DS textures "P_MiraHD/P_MiraHD2" (Or whatever they are), the show up on mira but not the original PC head. I hope you understand what I'm saying. I've been told to do some hex editing, which I lack the ability to do so. I thought I could fix it with a .2da but I'm not getting any results

Sorry if I'm being extremely confusing.

Dak Drexl is offline   you may: quote & reply,
Old 05-18-2010, 09:33 PM   #6
redrob41
Veteran
 
redrob41's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Edmonton
Posts: 951
Current Game: Destiny, Dragon Age:Inquisit
Veteran Modder Helpful! 
Quote:
Originally Posted by Dak Drexl View Post
When I replace mira's head model, I also rename the old head's textures to match. For some reason, the first "Light-side" skin (the default one) only shows up on mira when it has its original name (PFHC05). This is what causes my bug because it also shows up on the original PC head.
This is because each .mdl has its own default texture name embedded in it. You'll have to hex edit the .mdl, and replace all instances of PFHC05 with what ever your new texture name is; BUT it MUST be the same number of characters (in this case 6 letters). This method works for both K1 & TSL.

The other option (for TSL only) is to change the value in the alttex column of the heads.2da to be your new name. If you do it this way, it shouldn't matter how many letters long the name of the texture is.



- Major character artist for the Revenge of Revan mod. -
- List of Completed Mods - Work in Progress Thread - Skinning Tutorial -
redrob41 is offline   you may: quote & reply,
Old 05-24-2010, 06:19 PM   #7
Dak Drexl
Senior Member
 
Dak Drexl's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 1,079
Helpful! 
Well I have a new problem with a different .2da and there's really no sense in creating a whole new thread for the same thing...

I made a chiss and I need to give him a custom skinned underwear so that his skin is blue. Here's all I did (I don't see where the problem is):
Made my new skin; named PMBAMQ
Changed the texa column for the appropriate heads to PMBAMQ.
When I open up my game, it's just all white. I don't understand. I also tried different names but got the same result

Edit: My model entries work okay, just not my textures that I make. I guess my question isn't how I enter it, but how my texture should correspond with what's in my override? They are names exactly the same thing, but I can't think of any other reason.


Last edited by Dak Drexl; 05-24-2010 at 06:28 PM.
Dak Drexl is offline   you may: quote & reply,
Old 05-24-2010, 08:51 PM   #8
GeorgNihilus
Forumite
 
GeorgNihilus's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Somewhere in the Outer Rim
Posts: 602
Current Game: Skyrim
Smile So?

so? what happened with Mira's head?

did you try redrob41 suggestion of alttexture column with a new file name for the texture (like P_MiraHX1)? did u try BEFORE that typing there (in alttexture) the default P_MiraHD1 value?

also, open your PHFC05 head texture with GIMP or Photoshop or something, and resave it before trying in-game.

if still doesn't work, rename your texture P_MiraH.tga and type P_MiraH in alttexture column ...

try all that


TSL Mods
Nar Shaddaa hidden complex http://knightsoftheoldrepublic.filef..._Complex;91257
Mandalorian camo Armors in-game http://lucasforums.com/showthread.php?t=204159
Telos polar plateau sidequest 1.2 http://lucasforums.com/showthread.php?t=202436

KotOR Mods
A lost sith in a nameless world http://knightsoftheoldrepublic.filef...ss_World;96040
GeorgNihilus is offline   you may: quote & reply,
Old 05-24-2010, 09:20 PM   #9
Dak Drexl
Senior Member
 
Dak Drexl's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 1,079
Helpful! 
Quote:
Originally Posted by GeorgNihilus View Post
so? what happened with Mira's head?
Oh, right....
I got caught up in the other mods of mine, my apologies
Will get a fix for that soon enough... I have 3 files still "pending" on kotor files, the skin pack being one of them. So I'll just update that with the patcher when it finally comes out.

Dak Drexl is offline   you may: quote & reply,
Old 05-25-2010, 01:06 PM   #10
redrob41
Veteran
 
redrob41's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Edmonton
Posts: 951
Current Game: Destiny, Dragon Age:Inquisit
Veteran Modder Helpful! 
Quote:
Originally Posted by Dak Drexl View Post
Made my new skin; named PMBAMQ
Changed the texa column for the appropriate heads to PMBAMQ.
When I open up my game, it's just all white. I don't understand. I also tried different names but got the same result

Edit: My model entries work okay, just not my textures that I make. I guess my question isn't how I enter it, but how my texture should correspond with what's in my override? They are names exactly the same thing, but I can't think of any other reason.
sounds like you need to add the number 01 to the end of your texture's name. In this example it would be PMBAMQ01.tga and then in the .2da texa column you would put PMBAMQ without the 01.

With all the body models, the tex_ column defaults to the 01 texture, but can always use the 02, 03 etc (like the armours or robes). With the underwear and dancer's outfit, there is usually only the 01 version, because they also have a darkside tex column.



- Major character artist for the Revenge of Revan mod. -
- List of Completed Mods - Work in Progress Thread - Skinning Tutorial -
redrob41 is offline   you may: quote & reply,
Old 05-31-2010, 10:47 AM   #11
Dak Drexl
Senior Member
 
Dak Drexl's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 1,079
Helpful! 
Wow, It's been about a week and I never realized anyone posted here. That worked like a charm, thank you! Now I can finally finalize my favorite mod...

Dak Drexl is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Knights of the Old Republic > Editing / Modding > Holowan Laboratories > Help With .2da

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 01:10 PM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.