lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Kotor II Start-up Crash Help appreciated
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 03-23-2011, 03:15 PM   #1
Darth_Nul
Lurker
 
Darth_Nul's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 2
Kotor II Start-up Crash Help appreciated

“Star Wars: Knights of the Old Republic II: The Sith Lor(d?) has encountered a problem and needs to close. We are sorry for the inconvience.” Words I am beginning to despise


I received the game last week added several Mods such as TSLRP, 90sk content pack and the Ultimate Saber Mod. After playing the game a few days I discovered that I could patch my game because somehow received the UK version. To make sure I didn’t screw anything up I uninstalled all the Mods and the main game. Then I reinstalled the game patched it and it now immediately crashes on start up. I un/reinstalled the game and tried to play it without the patch but that doesn’t work either now.

The launcher comes up but the game crashes the instant I attempt to run the program. I have reinstalled about 3 times now but to no avail, used cleaning utilities to fix my registry, did a manual uninstillation through the remove program tool in the control panel. I am just beginning to lose my cool over this error. I also updated my driver although I didn’t really expect that to help.

I am currently trying to run the game with the first two UK patches and with no mods on windows XP but it doesn’t seem to make any difference at this point.

I have searched on the forum for other people with this problem and this thread describes my situation the closest from what I have seen.
http://64.20.36.211/showthread.php?t=202051

I would appreciate any help you guys could offer as this one has me completely stumped.

[SWKotOR]
ReportDateTime=3/23/2011 2:26:35 PM
SysInfoVersion=v1.00.60
GameExists=1
GameVersion=v2.01.420
GameInstallLocation=C:\Program Files\LucasArts\SWKotOR2\

[OS]
Name=WinXP
Version=Windows XP v5.1 build 2600 Service Pack 3
Service Pack=Service Pack 3
Status=Pass

[SwapFiles]
C:\pagefile.sys=1440

[CPU]
CPUCount=1
CPUSpeed=2004
CPUFamily=15
CPUModel=15
CPUStepping=2
CPUVendor=AMD
CPUName=AMD Athlon(tm) 64 Processor 3200+
Status=Pass

[Memory]
RAM=960
Status=Pass

[Disk Free Space]
C: (NTFS), UNICODE=10.90GB
Status=Pass

[CD-ROMs]
DriveLetters=D:\
Drives=HL-DT-ST CDRW/DVD GCCH10N

[Video]
Video Card Name=NVIDIA GeForce 6150 LE
Video Memory=256
Desktop Resolution=1280x1024x32 @ 60Hz
DirectX=DirectX (9.0+) (4.09.00.0904)
OpenGL Version=2.1.2
OpenGL Vendor=NVIDIA Corporation
OpenGL Renderer=GeForce 6150 LE/PCI/SSE2/3DNOW!
NVidia Driver=6.14.12.6658
Vid Card Status=Warning
Vid Card Driver Status=Pass
GL Status=Pass
DX Status=Pass

[Audio]
Sound Card Name=SigmaTel Audio
Status=Pass


;Game Options from swkotor2.ini

[Display Options]
FullScreen=1
Disable Movies=0
Disable Intro Movies=0
Sort Modules=1
Width=640
Height=480
BitsPerPixels=32
RefreshRate=60

[Sound Options]
Sound Init=1
Disable Sound=0
Force Software=0

[Graphics Options]
EnableHardwareMouse=1
FullScreen=1
RefreshRate=60
Width=1024
Height=768
V-Sync=0
Texture Quality=2
Anti Aliasing=0
Emitters=1
Anisotropy=1
Frame Buffer=1
Soft Shadows=0
Brightness=57

[Game Options]
Disable Movies=0

[config]
firstrun=0
Darth_Nul is offline   you may: quote & reply,
Old 03-23-2011, 08:15 PM   #2
Q
The one who knocks
 
Q's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: ABQ
Posts: 6,643
Current Game: Mowing down neos with my M60
LF Jester Forum Veteran Helpful! 
Thanks for taking the time to post your specs using the game's config utility. It helps a lot.

Just a couple for starters. First, go ahead and do the Dantooine lag fix to eliminate its absence as a potential problem:
Quote:
Originally Posted by stingerhs View Post
  • First, figure out where the .ini is installed. Default is "C:\Program Files\Lucasarts\swkotor(2)\swkotor(2).ini". If its not in that location, then your going to have to do some searching around on the hard drive a bit.
  • When you find it, just double-click on the file to open it in Notepad.
  • Scroll down the file until you find the Graphics Options
  • Under the last line ("last line" as in the last line of the list of entries under "Graphics Options", NOT the last line of "swkotor(2).ini"), add "Disable Vertex Buffer Objects=1", without the quotes.
  • Goto File, then Save.
Second, if you've recently updated your graphics card drivers, make sure that 640x480 is among the supported resolutions, and if it isn't, make a custom resolution for it.

If neither of those work we'll move on to the .exe.


"They should rename the team to the Washington Government Sucks. Put Obama on the helmet. Line the entire walls of the stadium with the actual text of the ACA.
Fix their home team score on the board to the debt clock, they can win every game 17,000,000,000,000 to 24. Losing team gets taxed by the IRS 100%, then droned."
-Toker
Q is offline   you may: quote & reply,
Old 03-23-2011, 09:47 PM   #3
Darth_Nul
Lurker
 
Darth_Nul's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 2
I added the line in the swkotor(2).ini file and created and changed my screen resolution to 640x480, unfortunately neither seemed to affect the games startup error.
Darth_Nul is offline   you may: quote & reply,
Old 03-23-2011, 10:15 PM   #4
Q
The one who knocks
 
Q's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: ABQ
Posts: 6,643
Current Game: Mowing down neos with my M60
LF Jester Forum Veteran Helpful! 
You didn't need to change your resolution; you just needed to make sure that your driver supported it for the in-game movies.

PM sent.


"They should rename the team to the Washington Government Sucks. Put Obama on the helmet. Line the entire walls of the stadium with the actual text of the ACA.
Fix their home team score on the board to the debt clock, they can win every game 17,000,000,000,000 to 24. Losing team gets taxed by the IRS 100%, then droned."
-Toker
Q is offline   you may: quote & reply,
Old 03-24-2011, 02:34 PM   #5
SITH LORD 872
Junior Member
 
SITH LORD 872's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Coruscant
Posts: 255
Current Game: KOTOR 1
I had the same prob with mine, Once i updated all drivers and video card it worked fine. Sometimes it's good to update your pc!!
SITH LORD 872 is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Knights of the Old Republic > Trouble Shooting > The Work Bench > Kotor II Start-up Crash Help appreciated

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 02:17 PM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.