lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Windows 7. Cannot get KotOR 2 past intro.
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 06-20-2011, 11:16 PM   #1
DarthStarKiller
Lurker
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 3
Windows 7. Cannot get KotOR 2 past intro.

Let me start off with hi, thanks for taking the time to read this.

My problem is what many are struggling with. Getting past the intro where the busted ewbon hawk is floating through space. My screen goes black and I can hear the droid for a minute then poof! Kotor 2 has stopped working searching for a solution. Which it never finds. I've tried alot of threads of advice, including this one v http://www.lucasforums.com/showthread.php?t=194324

I can run KOTOR Flawlessly.

Once again I have windows 7,
Processor: Genuine Intel(R) CPU 575 @ 2.00GHz
Installed Memory(RAM) 2.00GB
System type: 32-bit OS

And heres my report

[SWKotOR]
ReportDateTime=6/20/2011 11:14:25 PM
SysInfoVersion=v1.00.60
GameExists=1
GameVersion=v2.00.424
GameInstallLocation=C:\Program Files\LucasArts\SWKotOR2\

[OS]
Name=WinXP
Version=Windows XP v5.1 build 2600 Service Pack 2
Service Pack=None
Status=Pass

[SwapFiles]
?:\pagefile.sys=0

[CPU]
CPUCount=1
CPUSpeed=1995
CPUFamily=6
CPUModel=15
CPUStepping=13
CPUVendor=Intel
CPUName=Genuine Intel(R) CPU 575 @ 2.00GHz
Status=Pass

[Memory]
RAM=1984
Status=Pass

[Disk Free Space]
C: (NTFS), UNICODE=8.25GB
D: (NTFS), UNICODE=31.57GB
Status=Pass

[CD-ROMs]
DriveLetters=E:\,F:\,G:\,H:\,I:\
Drives=PIONEER DVD-RW DVRTD08RS ATA Device

[Video]
Video Card Name=RDPDD Chained DD
Video Memory=1024
Desktop Resolution=1280x800x32 @ 60Hz
DirectX=DirectX 9.0c (4.09.00.0904)
OpenGL Version=2.1.0 - Build 8.15.10.2302
OpenGL Vendor=Intel
OpenGL Renderer=Mobile Intel(R) 4 Series Express Chipset Family
Vid Card Status=Warning
Vid Card Driver Status=Pass
GL Status=Pass
DX Status=Pass

[Audio]
Sound Card Name=@oem4.inf,%dvc100.devicedesc%;Dazzle DVC100 Video Device
Status=Pass


;Game Options from swkotor2.ini

[Display Options]
FullScreen=1
Disable Movies=0
Disable Intro Movies=0
Sort Modules=1
Width=640
Height=480
BitsPerPixels=32
RefreshRate=60

[Sound Options]
Music Volume=85
Voiceover Volume=85
Sound Effects Volume=85
Movie Volume=85
Number 3D Voices=16
Number 2D Voices=24
2D3D Bias=0.50
EAX=0
Sound Init=0
Disable Sound=0
Force Software=1

[Graphics Options]
Grass=1
Shadows=1
EnableHardwareMouse=1
FullScreen=0
RefreshRate=60
Width=800
Height=600
Emitters=1
Anisotropy=1
Frame Buffer=1
Soft Shadows=1
Brightness=57
V-Sync=0
Texture Quality=0
Anti Aliasing=0

[Game Options]
UnlockedPlanetSongs=1
Enable Tooltips=1
Keyboard Camera Deceleration=2000.000000
Keyboard Camera Acceleration=500.000000
Keyboard Camera DPS=200.000000
TextureVariation=0
BodyVariation=0
AppearanceType=0
PCGender=0
GameCompleted=0
CurSithLord=0
Hide InGame GUI=0
Use Small Fonts=0
Hide Unequippable=0
Tutorial Popups=1
Subtitles=1
Mini Map=1
Floating Numbers=1
Status Summary=1
Enable Mouse Teleporting To Buttons=1
Mouse Sensitivity=44
Difficulty Level=1
Auto Level Up NPCs=0
Mouse Look=0
AutoSave=1
EnableScreenShot=0
Reverse Mouse Buttons=0
Reverse Ingame YAxis=0
Reverse Minigame YAxis=0
Combat Movement=1
TooltipDelay Sec=1
Disable Movies=1

[config]
firstrun=0

[Keymapping]
Action286B=8
Action286A=7
Action285B=10
Action285A=9
Action284B=54
Action284A=51
Action283B=54
Action283A=51
Action282B=69
Action282A=73
Action281B=53
Action281A=76
Action280B=69
Action280A=73
Action268=52
Action265=58
Action264=57
Action263=43
Action262=85
Action261=84
Action260=83
Action259=82
Action258=81
Action257=80
Action256=79
Action255=78
Action254=77
Action253=31
Action245=75
Action244=55
Action243=67
Action242=74
Action241=87
Action240=56
Action239=68
Action238=82
Action236=83
Action234=81
Action232=80
Action230=79
Action228=78
Action226=77
Action225=70
Action224=90
Action223=31
Action222=25
Action221=24
Action220=29
Action219=28
Action218=42
Action217=87
Action216=65
Action215=63
Action214=60
Action213=62
Action212=61
Action211=66
Action210=59
Action209=71
Action208=89
Action207=72
Action206=30
Action205=55
Action204=67

[Autopause Options]
End Of Combat Round=0
Mine Sighted=0
Enemy Sighted=1
Party Killed=1
Action Menu=0
New Target Selected=1

[Movies Shown]
Movie10=0
Movie 9=0
Movie 8=0
Movie 7=0
Movie 6=0
Movie 5=0
Movie 4=0
Movie 3=0
Movie 2=0
Movie 1=0
Movie 0=5
DarthStarKiller is offline   you may: quote & reply,
Old 06-21-2011, 03:21 AM   #2
Q
The one who knocks
 
Q's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: ABQ
Posts: 6,643
Current Game: Mowing down neos with my M60
LF Jester Forum Veteran Helpful! 
You need to do the Dantooine lag fix:
Quote:
Originally Posted by stingerhs View Post
  • First, figure out where the .ini is installed. Default is "C:\Program Files\Lucasarts\swkotor(2)\swkotor(2).ini". If its not in that location, then your going to have to do some searching around on the hard drive a bit.
  • When you find it, just double-click on the file to open it in Notepad.
  • Scroll down the file until you find the Graphics Options
  • Under the last line ("last line" as in the last line of the list of entries under "Graphics Options", NOT the last line of "swkotor(2).ini"), add "Disable Vertex Buffer Objects=1", without the quotes.
  • Goto File, then Save.
When you installed the game, did you follow the steps in the second post of that thread you linked to?


"They should rename the team to the Washington Government Sucks. Put Obama on the helmet. Line the entire walls of the stadium with the actual text of the ACA.
Fix their home team score on the board to the debt clock, they can win every game 17,000,000,000,000 to 24. Losing team gets taxed by the IRS 100%, then droned."
-Toker
Q is offline   you may: quote & reply,
Old 06-21-2011, 03:45 AM   #3
DarthStarKiller
Lurker
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 3
Yessir I did. I did secROMs dl, I did the mss33.dll (or 32 can't remember which in the link it was) reinstalled, patched, ran through admin stats, did compatibility service pack 2, and XP 3, install and reinstalled in both, and I disabled the movies, did low setting, I have literaly done everything, searched everywhere and I even went to the official site and trouble shooted it there. I can't seem to figure out the problem.
DarthStarKiller is offline   you may: quote & reply,
Old 06-21-2011, 04:50 AM   #4
Q
The one who knocks
 
Q's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: ABQ
Posts: 6,643
Current Game: Mowing down neos with my M60
LF Jester Forum Veteran Helpful! 
Try using the original .exe file from the patch instead of the SecuROM version. Sometimes that works.


"They should rename the team to the Washington Government Sucks. Put Obama on the helmet. Line the entire walls of the stadium with the actual text of the ACA.
Fix their home team score on the board to the debt clock, they can win every game 17,000,000,000,000 to 24. Losing team gets taxed by the IRS 100%, then droned."
-Toker
Q is offline   you may: quote & reply,
Old 06-21-2011, 01:13 PM   #5
DarthStarKiller
Lurker
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 3
Still doesn't work, I think im just gonna go back to KOTOR
DarthStarKiller is offline   you may: quote & reply,
Old 06-21-2011, 06:40 PM   #6
Q
The one who knocks
 
Q's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: ABQ
Posts: 6,643
Current Game: Mowing down neos with my M60
LF Jester Forum Veteran Helpful! 
Yeah, this particular chipset usually has problems.

Try contacting SecuROM for another .exe.


"They should rename the team to the Washington Government Sucks. Put Obama on the helmet. Line the entire walls of the stadium with the actual text of the ACA.
Fix their home team score on the board to the debt clock, they can win every game 17,000,000,000,000 to 24. Losing team gets taxed by the IRS 100%, then droned."
-Toker
Q is offline   you may: quote & reply,
Old 08-16-2011, 07:12 PM   #7
Dustyny
Lurker
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 3
Hey ive tried everything and i dont have KOTOR 1 to play, pls help me tell me what u can

[SWKotOR]
ReportDateTime=8/16/2011 4:09:29 PM
SysInfoVersion=v1.00.60
GameExists=1
GameVersion=v2.00.424
GameInstallLocation=C:\Program Files (x86)\LucasArts\SWKotOR2\

[OS]
Name=WinXP
Version=Windows XP v5.1 build 2600 Service Pack 2
Service Pack=Service Pack 2
Status=Pass

[SwapFiles]
?:\pagefile.sys=0

[CPU]
CPUCount=4
CPUSpeed=2400
CPUFamily=6
CPUModel=5
CPUStepping=5
CPUVendor=Intel
CPUName=Intel(R) Core(TM) i3 CPU M 370 @ 2.40GHz
Status=Pass

[Memory]
RAM=1024
Status=Pass

[Disk Free Space]
C: (NTFS), UNICODE=319.94GB
D: (NTFS), UNICODE=2.46GB
Status=Pass

[CD-ROMs]
DriveLetters=E:\
Drives=hp DVD RW AD-7586H,hp DVD RW AD-7586H ATA Device

[Video]
Video Card Name=RDPDD Chained DD
Video Memory=2048
Desktop Resolution=1600x900x32 @ 60Hz
DirectX=DirectX 9.0c (4.09.00.0904)
OpenGL Version=2.1.0 - Build 8.15.10.2189
OpenGL Vendor=Intel
OpenGL Renderer=Intel(R) HD Graphics
Vid Card Status=Warning
Vid Card Driver Status=Pass
GL Status=Pass
DX Status=Pass

[Audio]
Sound Card Name=@oem32.inf,%creative.xen3desc%;Sound Blaster Tactic(3D) Sigma
Status=Pass


;Game Options from swkotor2.ini

[Display Options]
FullScreen=1
Disable Movies=0
Disable Intro Movies=0
Sort Modules=1
Width=640
Height=480
BitsPerPixels=32
RefreshRate=60

[Sound Options]
Music Volume=85
Voiceover Volume=85
Sound Effects Volume=85
Movie Volume=85
Number 3D Voices=32
Number 2D Voices=32
2D3D Bias=1.00
Force Software=0
EAX=0
Sound Init=0
Disable Sound=0

[Graphics Options]
RefreshRate=60
Height=768
Width=1024
V-Sync=0
Anisotropy=2
Frame Buffer=0
Anti Aliasing=0
Texture Quality=2
Grass=1
Soft Shadows=0
Shadows=1
Brightness=57
EnableHardwareMouse=1
FullScreen=0
Disable Vertex Buffer Objects=1

[Game Options]
Enable Tooltips=1
Keyboard Camera Deceleration=2000.000000
Keyboard Camera Acceleration=500.000000
Keyboard Camera DPS=200.000000
TextureVariation=0
BodyVariation=0
AppearanceType=0
PCGender=0
GameCompleted=0
CurSithLord=0
Hide InGame GUI=0
Use Small Fonts=0
Hide Unequippable=0
Tutorial Popups=1
Subtitles=1
Mini Map=1
Floating Numbers=1
Status Summary=1
Enable Mouse Teleporting To Buttons=1
Mouse Sensitivity=44
Difficulty Level=1
Auto Level Up NPCs=0
Mouse Look=0
AutoSave=1
EnableScreenShot=0
Reverse Mouse Buttons=0
Reverse Ingame YAxis=0
Reverse Minigame YAxis=0
Combat Movement=1
UnlockedPlanetSongs=1
TooltipDelay Sec=1

[Keymapping]
Action286B=8
Action286A=7
Action285B=10
Action285A=9
Action284B=54
Action284A=51
Action283B=54
Action283A=51
Action282B=69
Action282A=73
Action281B=53
Action281A=76
Action280B=69
Action280A=73
Action268=52
Action265=58
Action264=57
Action263=43
Action262=85
Action261=84
Action260=83
Action259=82
Action258=81
Action257=80
Action256=79
Action255=78
Action254=77
Action253=31
Action245=75
Action244=55
Action243=67
Action242=74
Action241=87
Action240=56
Action239=68
Action238=82
Action236=83
Action234=81
Action232=80
Action230=79
Action228=78
Action226=77
Action225=70
Action224=90
Action223=31
Action222=25
Action221=24
Action220=29
Action219=28
Action218=42
Action217=87
Action216=65
Action215=63
Action214=60
Action213=62
Action212=61
Action211=66
Action210=59
Action209=71
Action208=89
Action207=72
Action206=30
Action205=55
Action204=67

[Autopause Options]
End Of Combat Round=0
Mine Sighted=0
Enemy Sighted=1
Party Killed=1
Action Menu=0
New Target Selected=1

[Movies Shown]
Movie10=0
Movie 9=0
Movie 8=0
Movie 7=0
Movie 6=0
Movie 5=0
Movie 4=0
Movie 3=0
Movie 2=0
Movie 1=0
Movie 0=4

[config]
firstrun=0
Dustyny is offline   you may: quote & reply,
Old 08-17-2011, 03:44 AM   #8
Q
The one who knocks
 
Q's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: ABQ
Posts: 6,643
Current Game: Mowing down neos with my M60
LF Jester Forum Veteran Helpful! 
Did you patch the game?


"They should rename the team to the Washington Government Sucks. Put Obama on the helmet. Line the entire walls of the stadium with the actual text of the ACA.
Fix their home team score on the board to the debt clock, they can win every game 17,000,000,000,000 to 24. Losing team gets taxed by the IRS 100%, then droned."
-Toker
Q is offline   you may: quote & reply,
Old 08-17-2011, 09:19 AM   #9
Dustyny
Lurker
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 3
I did but then restored the orginanl exe because the patched didnt work either
Dustyny is offline   you may: quote & reply,
Old 08-18-2011, 10:39 AM   #10
Q
The one who knocks
 
Q's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: ABQ
Posts: 6,643
Current Game: Mowing down neos with my M60
LF Jester Forum Veteran Helpful! 
You need to make sure that FullScreen=1 and that the width and height values are the same under both [Display Options] and [Graphics Options]. I recommend 1280x768.

If you still can't get the game to run with either .exe, I would suggest contacting SecuROM via the link in post #2 in the Vista thread and requesting a new .exe.


"They should rename the team to the Washington Government Sucks. Put Obama on the helmet. Line the entire walls of the stadium with the actual text of the ACA.
Fix their home team score on the board to the debt clock, they can win every game 17,000,000,000,000 to 24. Losing team gets taxed by the IRS 100%, then droned."
-Toker
Q is offline   you may: quote & reply,
Old 08-18-2011, 05:33 PM   #11
Dustyny
Lurker
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 3
idk how to do that, kinda a computer idiot, pls tell me lol
Dustyny is offline   you may: quote & reply,
Old 08-18-2011, 05:36 PM   #12
Q
The one who knocks
 
Q's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: ABQ
Posts: 6,643
Current Game: Mowing down neos with my M60
LF Jester Forum Veteran Helpful! 
In the game's main folder, open the swkotor2.ini file with Notepad. Edit the lines like I said and save the file.


"They should rename the team to the Washington Government Sucks. Put Obama on the helmet. Line the entire walls of the stadium with the actual text of the ACA.
Fix their home team score on the board to the debt clock, they can win every game 17,000,000,000,000 to 24. Losing team gets taxed by the IRS 100%, then droned."
-Toker
Q is offline   you may: quote & reply,
Old 09-01-2011, 04:17 AM   #13
Darth-Talon
Rookie
 
Darth-Talon's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Jedi Enclave
Posts: 10
Current Game: Swkotor2
Try running the compatibility with windows 2000.
Darth-Talon is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Knights of the Old Republic > Trouble Shooting > The Work Bench > Windows 7. Cannot get KotOR 2 past intro.

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 04:35 PM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.