lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: KOTOR crashing in VM Image when landing on Dantooine
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 02-16-2015, 09:42 AM   #1
mdwags10
Lurker
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 2
KOTOR crashing in VM Image when landing on Dantooine

I'm running KOTOR in a Windows XP VM image, with 4GB of RAM.

It worked fine through the end of the Taris section.

However, when the Ebon Hawk lands on Dantooine, it crashes during the transfer from the video of the ship landing to the loading screen.

I've tried adjusting my resolution and reinstalling the game, but it continues to crash.

Here is my ini file info:

[Sound Options]
Sound Init=0
Music Volume=85
Voiceover Volume=85
Sound Effects Volume=85
Movie Volume=100
Force Software=0
EAX=0
Disable Sound=0
Number 3D Voices=16
Number 2D Voices=24
Environment Effects Level=0.60
2D3D Bias=1.50
Environment Effects=1
Environment Effects Nonstreaming=1
Environment Effects Streaming=1

[Game Options]
GUIsInScreenShot=1
EnableScreenShot=0
Reverse Mouse Buttons=0
Hide InGame GUI=0
Use Small Fonts=0
Keyboard Camera Deceleration=2000.000000
Keyboard Camera Acceleration=500.000000
Keyboard Camera DPS=200.000000
Hide Unequippable=0
Tutorial Popups=1
Subtitles=1
Mini Map=1
Floating Numbers=1
Status Summary=1
Enable Mouse Teleporting To Buttons=1
Mouse Sensitivity=33
Auto Level Up NPCs=0
Mouse Look=0
AutoSave=1
Reverse Minigame YAxis=0
Combat Movement=1
Enable Tooltips=1
Difficulty Level=1
TooltipDelay Sec=1.000000
Memory Access=1
Memory Level=1

[Movies Shown]
Movie 0=0
Movie 1=44
Movie 2=0
Movie 3=0
Movie 4=6
Movie 5=0
Movie 6=0
Movie 7=0
Movie 8=0
Movie 9=0
Movie10=0


[Alias]
HD0=.\
OVERRIDE=.\Override
TEMP=.\Temp
MODULES=.\Modules
LOGS=.\Logs
LOCALVAULT=.\LocalVault
DMVAULT=.\DMVault
SERVERVAULT=.\ServerVault
STREAMMUSIC=.\StreamMusic
TEMPCLIENT=.\Tempclient
SAVES=.\saves
CURRENTGAME=.\currentgame
TEXTUREPACKS=.\texturepacks
STREAMWAVES=.\StreamWaves


[Graphics Options]
V-Sync=0
Anisotropy=1
Frame Buffer=1
Anti Aliasing=0
Texture Quality=2
Emitters=1
Grass=1
Soft Shadows=0
Shadows=1
Brightness=57
EnableHardwareMouse=1
FullScreen=1
Disable Vertex Buffer Objects=1

[Autopause Options]
Mine Sighted=1
End Of Combat Round=0
Enemy Sighted=1
Party Killed=1
Action Menu=0
New Target Selected=1
[config]
firstrun=1

[Keymapping]
Action286B=8
Action286A=7
Action285B=10
Action285A=9
Action284B=54
Action284A=51
Action283B=54
Action283A=51
Action282B=69
Action282A=73
Action281B=53
Action281A=76
Action280B=69
Action280A=73
Action265=52
Action264=57
Action263=43
Action262=85
Action261=84
Action260=83
Action259=82
Action258=81
Action257=80
Action256=79
Action255=78
Action254=77
Action253=31
Action245=75
Action244=55
Action243=67
Action242=74
Action241=87
Action240=56
Action239=68
Action238=82
Action236=83
Action234=81
Action232=80
Action230=79
Action228=78
Action226=77
Action225=70
Action224=90
Action223=31
Action222=25
Action221=24
Action220=29
Action219=28
Action218=42
Action217=87
Action216=65
Action215=63
Action214=62
Action213=60
Action212=61
Action211=66
Action210=59
Action209=71
Action208=89
Action207=72
Action206=30
Action205=55
Action204=67

Last edited by mdwags10; 02-16-2015 at 09:52 AM.
mdwags10 is offline   you may: quote & reply,
Old 02-20-2015, 06:14 AM   #2
Kexikus
Rookie
 
Kexikus's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 43
You could try and disable movies to see if that fixes it.
To do so add "Disable Movies=1" under [Game Options] in your swkotor.ini file. You won't have any prerendered cutscenes if you do that but it might solve your crash issue.
Atleast it did for me where the game randomly crashed after cutscenes.
Kexikus is offline   you may: quote & reply,
Old 03-05-2015, 08:38 AM   #3
mdwags10
Lurker
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 2
I have tried to disable the movies and it still crashes. The odd things is that KOTOR2 seems to be working fine on the same VM.

I wonder if I need to reinstall KOTOR and keep my saved games....
mdwags10 is offline   you may: quote & reply,
Old 03-06-2015, 05:52 AM   #4
D.a.r.t.h
Rookie
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 29
One thing you could try is set the processor affinity to one core (you can change it via task manager, you can also make a shortcut so it always launches with 1 core). Kotor can't handle multiple processors. Well, it can but it makes the game unstable and random crashes start occurring. I've heard TSL uses one core by default (you don't need to change it) so that's probably why it isn't crashing.

I did this with my kotor and it did reduce the crashes.
D.a.r.t.h is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Knights of the Old Republic > Trouble Shooting > The Work Bench > KOTOR crashing in VM Image when landing on Dantooine

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 02:29 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2015 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.