lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Party Member cloning? Fail! (K1)
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 05-07-2012, 07:11 PM   #1
DeltaVenom
Rookie
 
DeltaVenom's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: KY
Posts: 16
Current Game: Too many, ME2...KotOR...
Party Member cloning? Fail! (K1)

KOTOR 1
So I'm trying to create this tukata party member replacing canderous, load up kotor, theres two. tab out, back in, reload, theres 3!? (I know im supposed to exit out all the way each time)
So, um. Any ideas on how to fix this?

PS
Tried searching, cause i know i read about this somewhere but I'm horrible at finding stuff like this, and, didn't find anything

*Edit*
Seems like each new thing clones one, i left the Hawk, reentered, 4, left, reentered, still 4, so each new thing that occurs for the first time results in another. But, when i take the Tukata Canderous in my party, theres only one...



Last edited by DeltaVenom; 05-07-2012 at 07:30 PM.
DeltaVenom is offline   you may: quote & reply,
Old 05-07-2012, 11:24 PM   #2
logan23
Veteran
 
logan23's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: East Coast
Posts: 910
Current Game: Revenge of Revan
Veteran Modder Forum Veteran Contest winner - Modding Hot Topic Starter 
I'm assuming the Script that creates the Character does not check wither the NPC already exist in the module.

Basically you need to have in the script to either destroy the Trigger or do a If statement to check if the NPC is present. In the script it will only spawn the character if you do not have the NPC already in the module. If the NPC is in the Module= True then have the script do nothing.

logan23 is offline   you may: quote & reply,
Old 05-08-2012, 02:25 AM   #3
Hassat Hunter
Forumite
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 550
Of course if it's an "onenter" deleting it is a no-no.
And with the "is there" check a new one is spawned if in your team and thus not on that map next time you enter without that member.

So best would probably add a new global, and set that global when spawned, and add a check to only spawn the NPC if the global is unset... solved.
Hassat Hunter is offline   you may: quote & reply,
Old 05-08-2012, 03:48 PM   #4
DeltaVenom
Rookie
 
DeltaVenom's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: KY
Posts: 16
Current Game: Too many, ME2...KotOR...
Okay, so i restarted the whole thing (turns out i was actually using the wrong .utc /facepalm)

On Darth333's tutorial, Step 4 kinda confuses me...if anyone could shed some light i'd appreciate it

Also, if someone could find the VO Resref for Tukata (Attack1/2/3, die, and anything else would be nice, i need at least three. Found something similar, but it didn't have the line.


DeltaVenom is offline   you may: quote & reply,
Old 05-09-2012, 04:04 PM   #5
Fastmaniac
Rookie
 
Fastmaniac's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Germany
Posts: 164
Quote:
Originally Posted by Fastmaniac View Post
I had the same problem with the recruitment mod I've created. Stoffe gave me the solution to that problem:

Quote:
Originally Posted by stoffe View Post

If I remember correctly there is an event script (k_pebn_pophawk) in the Ebon Hawk area that runs whenever the area is loaded (loading savegames counts as this too). This script will first delete all party members from the area and then spawn them at waypoints at the locations of the ship where they should be waiting around.

The problem is most likely caused by how this script works. It will delete party member NPCs based on their tag, while it will spawn them based on their party table slot. So if you've added a new NPC to the party table with a tag other than one of the standard party members the removal part will fail (since the script doesn't know about the tag of your new NPC), but the spawn part will succeed. This would result in both the original NPC being there, and a new copy being spawned in.
Hope it applies to you as well...

Fastmaniac
That's really hard to find
Fastmaniac is offline   you may: quote & reply,
Old 05-18-2012, 08:02 AM   #6
harIII
Veteran
 
harIII's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 983
Helpful! 
Quote:
Originally Posted by DeltaVenom View Post
Also, if someone could find the VO Resref for Tukata (Attack1/2/3, die, and anything else would be nice, i need at least three. Found something similar, but it didn't have the line.
You go to BIFs, Templates, Sound Sets and then find the one for the tukata. In that file you'll find the references to the tukata during combat and other stuff.
harIII is offline   you may: quote & reply,
Old 05-18-2012, 05:38 PM   #7
Kyr'am Galaar
Junior Member
 
Kyr'am Galaar's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 428
I have no advice, I'm just stuck on why would you want to replace Canderous with a tuk'ata?


Does anyone actually read these?
Kyr'am Galaar is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Knights of the Old Republic > Editing / Modding > Holowan Laboratories > Party Member cloning? Fail! (K1)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 12:20 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.