lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Adding new classes for Kotor 1
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 05-19-2014, 06:08 PM   #1
DeathScepter
Rookie
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 194
Adding new classes for Kotor 1

My last thread was a bust for lack of clarity.



How do i add classes to the current classes? for example, I want to do another Jedi Sentinel class and yeah it will have some difference. I am open to other ideas.

Yes I do want to do side quests as well for them. Any help will be appreciated.
DeathScepter is offline   you may: quote & reply,
Old 05-20-2014, 07:25 AM   #2
djh269
Rookie
 
djh269's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: Norwich
Posts: 24
Current Game: Kotor 1
Hello,

I love the idea of creating new classes (Bounty Hunter being my favourite choice).

You could create new feats for each class. Also you could create new unique items for each of the seperate classes and spread them about a bit like they have done on TSL. (For example: Kubaz scoundrel gloves, Nikto Soldier gloves.)

I also suggest adding new hides (and scripting them to be obtained by Trask in the opening level) with both positive and negative down sides to each of the classes.

I am going to copy over a small post that has already touched upon creating new classes for KOTOR:

http://www.lucasforums.com/showthread.php?t=174777

Many thanks and good luck with your new mod.

Last edited by djh269; 05-20-2014 at 10:21 AM. Reason: Missed a word out
djh269 is offline   you may: quote & reply,
Old 05-20-2014, 09:21 AM   #3
deathdisco
Bastards of Young
 
deathdisco's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Left of the Dial
Posts: 717
Veteran Modder Contest winner - Modding 
You can add new classes, unfortunately you can not add another Jedi class because it would not grant any force powers. Force powers seem to be hard coded to the original Jedi classes.

deathdisco is offline   you may: quote & reply,
Old 05-20-2014, 11:16 AM   #4
DeathScepter
Rookie
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 194
what you are saying I can't make another jedi class that uses the assets from the original Jedi Classes?
DeathScepter is offline   you may: quote & reply,
Old 05-21-2014, 09:43 AM   #5
deathdisco
Bastards of Young
 
deathdisco's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Left of the Dial
Posts: 717
Veteran Modder Contest winner - Modding 
You can't make another Jedi class that has force powers.

deathdisco is offline   you may: quote & reply,
Old 05-21-2014, 12:02 PM   #6
DeathScepter
Rookie
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 194
So I can't make a new Jedi Class that re uses anything that the original jedi classes.


For example,

Jedi Shadow: Re uses Jedi Sentinel's feats and force tables. CLS_ATK_1 instead of CLS_ATK_2. Slight boost to hp and vp. And Increase to Skills. Also Starting feats of Caution, Conditioning and Light Armor added to starting feat.

Yes I do want a definite connection between Jedi Shadow and Jedi Sentinel. Lore wise, Many Jedi Shadows come from the Jedi Sentinels. that is why i want the connection.

Last edited by DeathScepter; 05-21-2014 at 12:14 PM.
DeathScepter is offline   you may: quote & reply,
Old 05-21-2014, 02:38 PM   #7
djh269
Rookie
 
djh269's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: Norwich
Posts: 24
Current Game: Kotor 1
Can't you just have another class on top of the normal ones that aren't force users. And set a script that instantly gives the force powers, feats etc to the player?

Whilst having robes as the normal clothing appearance?

Last edited by djh269; 05-21-2014 at 02:39 PM. Reason: Missed a bit out.
djh269 is offline   you may: quote & reply,
Old 05-21-2014, 10:00 PM   #8
DeathScepter
Rookie
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 194
maybe
DeathScepter is offline   you may: quote & reply,
Old 06-14-2014, 08:49 PM   #9
DeathScepter
Rookie
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 194
what I do need to do for a name change for 1 class and a full class rebalancing for all 6 classes?


I am also think of more upgrades for clothes, robes, armors, New Robes and New armors, blasters and melee weapons as well.
DeathScepter is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Knights of the Old Republic > Editing / Modding > Holowan Laboratories > Modding requests > Adding new classes for Kotor 1

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 12:54 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.