lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Star Wars EAW Galactic Lag
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 04-30-2014, 09:46 AM   #1
AlexRedLeader
Lurker
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 1
Unhappy Star Wars EAW Galactic Lag

Hello,

First of all, I play this game maniacally. I always put the same amount of troops on and over each planet and make sure to have full amount of money before starting a key mission.
Every time a new tech level-up is unlocked. I give all map centered planets back to the enemy forces to level up peripheral planets thanks to enemy forces attacks. Sometimes it takes time and skills to wait for the enemy to mass enough troops, and forces them to attack a specific planet. At the same time, i am sending an army on the attacked planet while the enemy forces are on the way. Some kind of "Planetary Bait-Trap".

Doing so, Most of the time, I reach 1500 galactic days before starting the "Jabiiim Mission"!

But le'ts go back to my bug.

I have Empire At War Gold Pack and I have a weird problem.

On the game Star Wars Empire At War, either I play the Empire or the Rebellion, Campaign Mode, I have some kind of lag or freezing on the Galactic map after a while of playing.
The lag happens on the Galactic map, Campaign Mode only.
I don't have any lags on land or space battles during campaign, skirmish mode, conquest mode, etc...
I have the game patched on Version 1.05.

The lag doesn't start at the beginning of the game.
It starts after a few hundred galactic days.
Sometimes, it vanishes by itself after doing a specific mission (for instance "capture "Mon Calamari"), then it restarts later at a different time.
The strength of lags/freezing is variable.

Once, I also had a bug on a Kuat Space Battle, Empire side being attacked by rebellion.

Enemy forces were stuck at the top of the map, not even willing to attack my bases, and after a while freely kicking their ships one by one, I couldn't select my own space ships neither on the Kuat map, nor on the Galactic map after the battle ended miraculously...

I know this game is old and it would be a miracle to see another patch, however, does anyone have an idea how to stop these galactic lags?
It ruins the fun of building and preparing planets.

I have a 2014 laptop with this spec, powerful enough to run this game on full settings without a problem:

NVIDIA GT740M
4go RAM
i5 4200U 2.30GHz


Thanks in advance.
AlexRedLeader is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Empire At War > EaW General Discussion > Galactic Discussion > Star Wars EAW Galactic Lag

Tags
empire, freeze, galactic, lag, mode, rebel, star wars empire ar war

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 06:22 PM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.