lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Motion capture - yes or no?
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 08-21-2001, 05:39 AM   #1
Fruitloop
 
Join Date: Jul 2001
Location: Middle of NoWhere
Posts: 16
Question Motion capture - yes or no?

Anybody think the characters (at least the humanoid ones) will use motion-capture animation, or be animated the old-fashioned way? Having never played a Quake III powered game, I haven't seen what it's skeletal animation system is like, assuming that's what it uses, but in most cases motion-captured opponents are 150% more lifelike than those that aren't. Since Raven's implementing this feature in SOF2, would it be safe to assume they're spending the money to do the same with JKII?
Fruitloop is offline   you may: quote & reply,
Old 08-21-2001, 11:33 AM   #2
Darth Lunatic
 
Join Date: May 2001
Location: Alpha Quadrant
Posts: 167
Post

Whenever i see manually animated characters they don't look authentic to me. The most realistic CG we've ever seen was in the Final Fantasy movie. Motion capture was used for all the body movements, except the faces.

Im pretty sure all the animation of the game (JK2) has already been done. From the videos we've seen the animation looks pretty sweet. So don't worry too much, i think its all coming along well.


No way, man. No way, man! Get yourself another patsy, man. No way am I wearing a freakin' wire!
Darth Lunatic is offline   you may: quote & reply,
Old 08-21-2001, 09:07 PM   #3
Moses
 
Moses's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Little Rock, Arkansas, USA
Posts: 265
Post

To be blunt, you guys really should read the reviews before you talk on the forums. Yes they are using motion capture on this game. I didn't know what is was originally so I asked a friend who is a bigger gamer than me. (For those of you who don't know it's basically hooking sensors up to a REAL person and having them run, jump, etc. and putting those readings in the game to make the character's movement look real.) But YEAH they are going to have motion capture in this game.


Strong am I with the force, but not that strong.
Moses is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > JediKnight Series > Game Discussion > Jedi Outcast > Motion capture - yes or no?

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 12:46 PM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.