lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Q3Radiant vs. GtkRadiant
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 12-12-2001, 04:27 PM   #1
ReAcToR
 
ReAcToR's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Louisville, KY
Posts: 184
Q3Radiant vs. GtkRadiant

I have some time off of college for the holidays and am planning to begin my journey into editing Q3. I've had experience with Qoole(Q2 editor), JED and JKEdit. I'm curious to find out what the difference is between Q3Radiant and GtkRadiant. I've seen some people describe Q3Radiant as being an extension of the Q3Radiant that ID used to create Q3 and I've heard GtkRadiant described as an extension of Q3Radiant.

- Can you folks explain the similarities/differences between Q3Radiant and GtkRadiant or at least point me to documentation online that discusses the similarities/differences?

- Which one are you folks using or are some of you still experimenting with both?
ReAcToR is offline   you may: quote & reply,
Old 12-18-2001, 10:27 PM   #2
Emon1
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 34
They aren't very different. It's not a big difference like JKEdit and JED. GTK Radiant is a modified version of Q3 Radient, and is superior. It has a better layed out GUI, and has a few easier features. Q3 Radiant downloads are usually missing files, and half the things in the editor never worked for me. You definatly want GTK Radiant to learn Q3 editing. You can get it at http://www.qeradiant.com

For tutorials, I'd suggest:
http://zaxis.stomped.com/main.php3?c...ping+Tutorials


You'll find Q3 mapping VERY easy if you've had JED experiance. The change from a sector-based game engine (JK) to a brush-based game engine (Q3) is a little wierd, but once you get the hang of it, it's VERY easy.

I know I've found myself limited when doing Q3 editing...for example, you can't make lights flicker, or doors swing without scripts, and Q3 has no scripting language for levels (that I know of), sort of like COG for JK. However, I'm almost completely confident that JO will have this. Why? RtCW has it, EF has it, Alice has it, FAKK2 has it, MoH:AA has it...they are all games that need it for the single player puzzels and AI. Q3 doesn't need it, tho, since it's just arena fighting. That's why I'm almost sure JO will have it.

[/rant]
*gasp* ... *gasp*
Emon1 is offline   you may: quote & reply,
Old 12-18-2001, 11:37 PM   #3
ReAcToR
 
ReAcToR's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Louisville, KY
Posts: 184
Thanks...I've already been working with GtkRadiant and am impressed. It is a difficult transition from JED, but I'm sure I'll get the hang of it. I did work with Qoole for Q2 a little back in 99 and some of this is just a review(CSG Subtract and all the BSP stuff).
ReAcToR is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > JediKnight Series > Editing Central > General Editing > Q3Radiant vs. GtkRadiant

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 06:16 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.