lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: AI Help
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 11-22-2001, 04:35 AM   #1
Snarkster
Guest
 
Posts: n/a
Unhappy AI Help

Whenever I create a scenerio map, my AI's will NOT ally, I tried many different settings. When my wife and I play the scenerio the AI WILL ally, but when I play a single player they will not ally and attack each other instantly...Any help, suggestions appreciated..
Snarky
  you may: quote & reply,
Old 11-22-2001, 05:02 AM   #2
Kudar
Guest
 
Posts: n/a
Without actually having the game yet, I can't give a compete answer, I am inclined to believe that you would need to set diplomacy triggers, telling the computer opponents that they are allied with each other, something like this:

Trigger name - stay allies
trigger on - yes
looping - yes
Change Diplomacy - you need to set which players to ally with who, you would also need to set this trigger up for both players seperately

I think it's something along those lines.
  you may: quote & reply,
Old 11-22-2001, 03:34 PM   #3
Snarkster
Guest
 
Posts: n/a
I've done the triggers in the diplomacy menu several different ways, but it doesnt seem to matter which way I set them up, the AI will always fight each other. Even in the setup menu for the scenerio before launching the game I've locked the AIs as team mates...
Thank for the suggestion though :O)
Snark
  you may: quote & reply,
Old 11-22-2001, 03:49 PM   #4
Snarkster
Guest
 
Posts: n/a
I tried to set the triggers up as you said, but no luck,,,Anyone know where to get some better info on the editor?
  you may: quote & reply,
Old 11-22-2001, 05:34 PM   #5
AoErat
 
AoErat's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Tucson, Arizona, USA
Posts: 158
Do you want them to be allied at the start, or randomly ally at some point during the game?

AoErat is offline   you may: quote & reply,
Old 11-22-2001, 11:24 PM   #6
Snarkster
Guest
 
Posts: n/a
I am just making skirmish maps for single player and multi player, ally at the begining always is what I'd like but for both single and multi player., In all my maps the AI will not ally, would appreciate it much if you could help.
Snark
  you may: quote & reply,
Old 11-23-2001, 12:42 PM   #7
AoErat
 
AoErat's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Tucson, Arizona, USA
Posts: 158
Click the Diplomacy button. There you are able to set alliances, etc.

AoErat is offline   you may: quote & reply,
Old 11-24-2001, 03:56 PM   #8
Snarkster
Guest
 
Posts: n/a
I Tried to set the diplomaacy many different ways, it will not ally????????????????????
  you may: quote & reply,
Old 11-24-2001, 06:34 PM   #9
Jedi_Knight
Senior Member
 
Jedi_Knight's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: The swamps of naboo
Posts: 1,171
make sure both teams are allied and that they can't change thier diploymacy


"Dwarves breathe so loud we could shoot you in the dark..."
LOTR
Jedi_Knight is offline   you may: quote & reply,
Old 11-25-2001, 12:19 AM   #10
Snarkster
Guest
 
Posts: n/a
I've done all that, made sure the comp players were all allied and even the Allied Victory in the diplomacy menu. I tried to set them to ally at the start menu and also locked the teams. In a single player scenerio map they WILL NOT ALLIE. Now if my wife and I play a multi player against the computer and set the game up for them to ally, THEY DO ALLIE>>>>>>>
Help anyone please, my wife wont play them on hardest like I like to play,,,,,,,,,,,Thanx again for the suggestions fellas, now someone please give me the right solution on the settings,,,,,?????????
  you may: quote & reply,
Old 11-25-2001, 12:42 AM   #11
Darth_Rommel
argh
 
Darth_Rommel's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Somewhere in Canada
Posts: 4,838
Quote:
Originally posted by Snarkster
I've done all that, made sure the comp players were all allied and even the Allied Victory in the diplomacy menu. I tried to set them to ally at the start menu and also locked the teams. In a single player scenerio map they WILL NOT ALLIE. Now if my wife and I play a multi player against the computer and set the game up for them to ally, THEY DO ALLIE>>>>>>>
Help anyone please, my wife wont play them on hardest like I like to play,,,,,,,,,,,Thanx again for the suggestions fellas, now someone please give me the right solution on the settings,,,,,?????????
Well, in MP, the comps may "unally" with you at any time... so, if you want them to stay on the teams you give them... LOCK THE TEAMS


#9[/size]
Darth_Rommel is offline   you may: quote & reply,
Old 11-25-2001, 12:06 PM   #12
Snarkster
Guest
 
Posts: n/a
I have tried that, In a multi player there are no problems, but in a single player, they will not ALLIE......................Thanx again Snark
  you may: quote & reply,
Old 12-04-2001, 05:06 AM   #13
Spaminacan
 
Spaminacan's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 2
Getting AI to Attack

I've found that if I send the chat message "31)Attack something!", the AI's all respond and begin attacking with whatever forces they have mustered. It may be that the allied computer AI's are set to remain passive until ordered to do something.
Spaminacan is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Empire At War > Community > GalacticBattles.com > Battlegrounds Editing > Design, Creation & Mod Forum > AI Help

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 02:15 PM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.