lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: How to make Elevators?
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 04-27-2002, 10:12 PM   #1
B0MBER II
 
B0MBER II's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Geneva, Illinois
Posts: 372
How to make Elevators?

I got the door stuff down, now i need a 1 way ride in a elevator (or a platform, a simple circle pad lowering the player to the area below) down to my hanger.


Chicago Cubs... #1
B0MBER II is offline   you may: quote & reply,
Old 04-27-2002, 10:19 PM   #2
Danshmeala
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 33
1. Create a hollow elevator shaft. (combining to the door if you want)

2. Create a brush about the same size as your door and place it where you want the elevator to be when it goes up.

3. Apply the 'func_plat' to the small brush.

4. With the just the small brush selected, press 'n'.

5. Type in 'height' as the key and for the value, it's rather confusing... so read carefully.

6. Here's the formula: (top position) - (brush thickness) - (bottom position) = height. So if I wanted my elevator to start at unit
(-1000) and go up to unit (0), then this is what the formula would look like: (0) - (8) - (-1000) = 992

7. So the value for the 'height' key in that example would be 992. If you want your elevator to start at the top and go down, you place the brush at the bottom and put in (-992) (if it were the smae example...)

There I hope you can understand that. It took me a while to get it myself.




~ Danshmeala
Danshmeala is offline   you may: quote & reply,
Old 04-27-2002, 10:34 PM   #3
patchx
 
patchx's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: fiery depths of hell sticking my pitch fork thru the guy who voiced jar jar's head
Posts: 637
just adding that i found it easier to use the door_func as the elevator and put the height under the "lip" key without the negative

elevator starts at the bottom but youll need a button at the top and at the bottom

for sound use the key "soundset" and the value "medium_platform"

there are other soundsets listed in the sounds.txt file in the sound file

-patch


-patch
patchx is offline   you may: quote & reply,
Old 04-27-2002, 11:07 PM   #4
B0MBER II
 
B0MBER II's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Geneva, Illinois
Posts: 372
Yea I might need a button for this


Chicago Cubs... #1
B0MBER II is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > JediKnight Series > Editing Central > JO Mapping > How to make Elevators?

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:27 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.