lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: q3 engine = sorry netcode?
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 05-24-2002, 01:19 PM   #1
enderWiggin6
 
enderWiggin6's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Posts: 45
q3 engine = sorry netcode?

is it just me or does jk2, moh, sof2 all seem to lag horribly compared to other engines? i'm only on a 56k, which sucks i know, but i used to get pings of 180-300 on team fortress and other games....with all the q3 engine games out lately, i've noticed that developers seem to be getting lazy... the netcode is pretty sorry on these newer games. its like theyre basically saying if you dont have broadband, too bad. i used to have broadband, so i know its where its at, but sometimes its just not an option for some people. my point is, does anyone experience sorry pings in jk2 on a modem or what? and i mean like constant connection interrupted messages and 999 pings. what kind of pings are you all getting? maybe its just me? thanks.

ender.
enderWiggin6 is offline   you may: quote & reply,
Old 05-24-2002, 01:59 PM   #2
Cal-Gon Gin
 
Cal-Gon Gin's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Cow Town
Posts: 127
Q3's netcode is the best I've ever played on. Period. Even for dialup players. Perhaps, especially for dialup players. I used to win Q3 maps with my 56K modem connected to the net via Altavista's free ISP--with the banner sucking up some of my resources (and display :\ ) You just have to tweek your system for the best results. A few commands--rate 2500-4000 (I just stayed at 2500 and it greatly reduced packet loss), com_maxfps 45. Check out www.optimizing.net for good modem tweeks.


Take me away!!!
Cal-Gon Gin is offline   you may: quote & reply,
Old 05-24-2002, 02:13 PM   #3
WarteX
 
WarteX's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Sweden, Malmo
Posts: 161
Aliens vs Predator 2 has the worst netcode ive ever experienced, I still play it though


hoho
WarteX is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > JediKnight Series > Game Discussion > Jedi Outcast > q3 engine = sorry netcode?

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:22 PM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.