lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: tech help zanzibar
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 07-16-2000, 04:11 PM   #1
colkurtz69
Guest
 
Posts: n/a
Angry tech help zanzibar

im new, but ive read through the message board and ive noticed that zanzibar seems to know alot about TPM(seeing as he helped make it). well ive got a problem, whenever i try to start the trade fedration level, the intro sequence goes by, and 2-3 lines of dialogue between obiwan and quigon, and then it freezes for good.

I have a
AMD K62 450MHZ
Creative labs blaster banshee
64mgs of ram
Direct X 7.0a
latest drivers for everything
generic sound card

help, i really want to play this game
  you may: quote & reply,
Old 07-17-2000, 05:10 PM   #2
Zanzibar
 
Join Date: May 1999
Posts: 277
Post

Hmmmmmmmmm....

I looked up some of your system specs at the compatibility and troubleshooting section of LEC's website (go to www.lucasarts.com, then choose support), and my guess is that it's your video card. There are a few work-arounds:

1. Try changing the game resolution. Not sure if you're running 800x600, but try it at 640x480 and see if that helps.

2. If that doesn't work, and I hate to suggest this, but try using the REFERENCE drivers for your 3dfx Banshee card at www.3dfx.com - see, what happens is that Creative will release their own drivers based on 3dfx's drivers for the Banshee, and some of the modifications they make specifically for their Creative card won't work with some games - because we developers test the CHIPSETS, not the individual manufacturer's cards (you may know this, but the chipsets are sold and used in many different boards from different manufacturers). So, it's almost impossible for developers to keep track of each and every manufactured board for a specific chipset, so we have to use a 'generic' set of drivers to test on. Don't worry, if you change your drivers, you almost definitely won't see any differences.



[This message has been edited by Zanzibar (edited July 17, 2000).]
Zanzibar is offline   you may: quote & reply,
Old 07-19-2000, 02:19 PM   #3
roadkill1
 
Join Date: Jul 1999
Location: Canada
Posts: 5
Lightbulb

hmmmmmmmm, that once happened to me before. I was using the crappy S3 virge chipset. It only played the first level when obi wan and Qui gon are talking, but when it comes to the action, the game freezes and I had to restart my computer. I fixed the problem, by going into System, in the control panel. I went into Device Manager and I found out that there was a conflict with my video card. Check the your display in the Device Manager and make sure there are no conflicts.

Thank God I got rid of that Virge and got a brand new Voodoo Banshee.
roadkill1 is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Star Wars Classic Gaming > 2. Star Wars Gaming > Episode I: The Phantom Menace > tech help zanzibar

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 11:53 PM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.