lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: RoQ-Compiler?
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 06-24-2002, 06:08 AM   #1
Reggie
 
Join Date: May 2002
Posts: 10
Question RoQ-Compiler?

Did anybody know where I can get the RoQ-Compiler to make Cinematics for JK2?
Reggie is offline   you may: quote & reply,
Old 06-24-2002, 09:39 AM   #2
RichDiesal
Pointfile of DOOM
 
RichDiesal's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Minneapolis, MN
Posts: 1,362
ROQs are not used for rendered cinematics - they are only for fully prerendered cinematic video, such as the opening credits of the SP game and a few shots of flying through Bespin, as I remember.

If you want in-game cinematics, though, you need to use BehavEd to script them in the ICARUS2 scripting language.

Both the ROQ compiler and BEHAVED are in the JK2 tools... can't remember if they're in package 1 or 2, though.

You can get both on my Radiant tutorial website under the "Tools You Need."


There are three things that I paricularly hate: kids, animals, and women with attitudes.

http://richdiesal.jedioutcastmaps.com - Map Showcase and Tutorials!
RichDiesal is offline   you may: quote & reply,
Old 06-24-2002, 12:10 PM   #3
volrathxp
 
volrathxp's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: We all live in a yellow submarine.....
Posts: 822
Quote:
Originally posted by RichDiesal
ROQs are not used for rendered cinematics - they are only for fully prerendered cinematic video, such as the opening credits of the SP game and a few shots of flying through Bespin, as I remember.

If you want in-game cinematics, though, you need to use BehavEd to script them in the ICARUS2 scripting language.

Both the ROQ compiler and BEHAVED are in the JK2 tools... can't remember if they're in package 1 or 2, though.

You can get both on my Radiant tutorial website under the "Tools You Need."
both are in package 2. for some reason they included a readme about the roq compiler in package 1 but forgot to include the actual program.



She left ya now she's back stickin out her rack
She's got ya runnin down the wrong track
Can't wait to see her face when I'm in her place
and I'm tryin to get ya in the sack


The Donnas - Too Bad About Your Girl
volrathxp is offline   you may: quote & reply,
Old 06-24-2002, 01:32 PM   #4
Emon
Strong Bad's Henchman
 
Emon's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: The Massassi Temple
Posts: 3,468
Quote:
Originally posted by RichDiesal
ROQs are not used for rendered cinematics - they are only for fully prerendered cinematic video, such as the opening credits of the SP game and a few shots of flying through Bespin, as I remember.

If you want in-game cinematics, though, you need to use BehavEd to script them in the ICARUS2 scripting language.

Both the ROQ compiler and BEHAVED are in the JK2 tools... can't remember if they're in package 1 or 2, though.

You can get both on my Radiant tutorial website under the "Tools You Need."
Actually, the title scroll is actually done with an ingame method, I think. I think it just scrolls a brush across the screen, because you can edit the JPEG. Also, you can tell from the way it mip-maps.


Clarionet, n. An instrument of torture operated by a person with cotton in his ears. There are two instruments that are worse than a clarionet -- two clarionets.
Emon is offline   you may: quote & reply,
Old 06-24-2002, 09:38 PM   #5
Reggie
 
Join Date: May 2002
Posts: 10
THX!

I need it to make fully prerendert cinematics! I want to make an new Intro with it!
Reggie is offline   you may: quote & reply,
Old 06-25-2002, 12:33 AM   #6
The_One
The Dude Abides
 
The_One's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Kent, England
Posts: 1,543
Actually the opening titles are an roq file - look in assets0.pk3 you'll see it there. And the jpeg you speak of is actually a TGA file that's used as a shader, it's called something like "eng_tc.tga".

So if you're going to re-do the opening crawl/titles then you'll need to make and compile a new roq file...

Unless I'm wrong and you can reveal the location of this jpg you speak of
The_One is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > JediKnight Series > Editing Central > General Editing > RoQ-Compiler?

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 04:28 PM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.