lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Editing the Intro Scrolling Text
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 06-27-2002, 09:37 AM   #1
Wei St Paliv
 
Wei St Paliv's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Jedi Academy, Coruscant
Posts: 45
Lightbulb Editing the Intro Scrolling Text

I was wondering how to edit it, what file is the Intro text, you know the yellow text that scrolls up the Screen.

Can someone tell me its EXACT location.

Thanks



Be one with the Force - Don't fear it!
http://weir.topcities.com
Wei St Paliv is offline   you may: quote & reply,
Old 06-27-2002, 02:52 PM   #2
idontlikegeorge
 
idontlikegeorge's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Striking fear into the hearts of Demolicans and Republicrats.
Posts: 951
i could be wrong, but i think it is a .roq file, or whatever the cutscene files are
idontlikegeorge is offline   you may: quote & reply,
Old 06-27-2002, 03:00 PM   #3
Darkblade
 
Join Date: Nov 2000
Location: Hiisi,Pertteli, Finland
Posts: 56
I've seen Intro Text using ShaderED. There should be textcrawl.shader in the shaders folder. Open it up with ShaderED and there you go...


Mauri "Darkblade" Majanoja

"If you strike me down I will become more powerful than you can ever imagine..."
-Obi Wan in New Hope

Mission designer for Freespace 2 : The Babylon Project
Darkblade is offline   you may: quote & reply,
Old 06-27-2002, 04:52 PM   #4
The_One
The Dude Abides
 
The_One's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Kent, England
Posts: 1,543
What do you do after you have it up in ShaderEd? How do you edit it - ie. the text?



Dark Forces: A Mod for Jedi Academy
Webmaster

Maude Lebowski: What do you do for recreation?
The Dude: Oh, the usual. I bowl. Drive around. The occasional acid flashback.
The_One is offline   you may: quote & reply,
Old 06-27-2002, 07:46 PM   #5
Badakku
 
Join Date: May 2002
Posts: 74
have a look under base\menu\video. there should be three files, one for each english, german and french.
in these files there are the scrolling texts, which are used by the textcrawl shader (open the shader with worpad and you'll see it)
Badakku is offline   you may: quote & reply,
Old 06-27-2002, 08:34 PM   #6
The_One
The Dude Abides
 
The_One's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Kent, England
Posts: 1,543
Yes but how do I edit the actual scrolling text? The .tga files when I open them in Photoshop are just white - and in the text_crawl.shader file there is no text for the crawling bit - just this:

Quote:
menu/video/tc_0
{
nopicmip
{
clampmap menu/video/tc_engl
blendFunc GL_SRC_ALPHA GL_ONE_MINUS_SRC_ALPHA
rgbGen vertex
alphaGen vertex
}
}

menu/video/tc_1
{
nopicmip
{
clampmap menu/video/tc_francais
blendFunc GL_SRC_ALPHA GL_ONE_MINUS_SRC_ALPHA
rgbGen vertex
alphaGen vertex
}
}

menu/video/tc_2
{
nopicmip
{
clampmap menu/video/tc_deutsch
blendFunc GL_SRC_ALPHA GL_ONE_MINUS_SRC_ALPHA
rgbGen vertex
alphaGen vertex
}
}

menu/video/tc_5
{
nopicmip
{
clampmap menu/video/tc_taiwanese
blendFunc GL_SRC_ALPHA GL_ONE_MINUS_SRC_ALPHA
rgbGen vertex
alphaGen vertex
}
}

menu/video/tc_7
{
nopicmip
{
clampmap menu/video/tc_espanol
blendFunc GL_SRC_ALPHA GL_ONE_MINUS_SRC_ALPHA
rgbGen vertex
alphaGen vertex
}
}

menu/video/tc_demo
{
nopicmip
{
clampmap menu/video/tc_demo
blendFunc GL_SRC_ALPHA GL_ONE_MINUS_SRC_ALPHA
rgbGen vertex
alphaGen vertex
}
}
So, how do I edit the crawling text?



Dark Forces: A Mod for Jedi Academy
Webmaster

Maude Lebowski: What do you do for recreation?
The Dude: Oh, the usual. I bowl. Drive around. The occasional acid flashback.
The_One is offline   you may: quote & reply,
Old 06-27-2002, 10:08 PM   #7
Badakku
 
Join Date: May 2002
Posts: 74
When I open the tgas in photoshop they're white indeed, but when I open them in Corel Photopaint, I can see the text. The text is just a mask, no real pixels. so with photopaint i can edit the text by typing some text and then converting it to a mask, with photoshop, I don't know.
Badakku is offline   you may: quote & reply,
Old 06-30-2002, 01:38 AM   #8
Darth_Linux
 
Darth_Linux's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Longview, WA
Posts: 525
Quote:
Originally posted by Badakku
When I open the tgas in photoshop they're white indeed, but when I open them in Corel Photopaint, I can see the text. The text is just a mask, no real pixels. so with photopaint i can edit the text by typing some text and then converting it to a mask, with photoshop, I don't know.
Perhaps the white you are seeing in Photoshop is the 8-bit alpha layer. . . or perhaps the text is IN the 8bit alpha layer and in Photoshop you need to change to that layer in order to see the text . . .

just a thought

Dave


Producer - The Dark Forces MOD for Jedi Academy
http://darkforces.jediknight.net/
Darth_Linux is offline   you may: quote & reply,
Old 06-30-2002, 10:02 AM   #9
Wei St Paliv
 
Wei St Paliv's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Jedi Academy, Coruscant
Posts: 45
Yeah I found it thanks,

Opened in PS with the right settings I could indeed see the text.

I have now made my own Intro for my 'Clone' Mod set from the last scenes of Episode 2 onwards to just before Episode 3. I plan on releasing a sort of Demo soon, ,which will show you what it is like.


Be one with the Force - Don't fear it!
http://weir.topcities.com
Wei St Paliv is offline   you may: quote & reply,
Old 06-30-2002, 06:46 PM   #10
The_One
The Dude Abides
 
The_One's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Kent, England
Posts: 1,543
Yey! I cracked it too It's just in the alpha channel. Very obvious now I come to think of it...



Dark Forces: A Mod for Jedi Academy
Webmaster

Maude Lebowski: What do you do for recreation?
The Dude: Oh, the usual. I bowl. Drive around. The occasional acid flashback.
The_One is offline   you may: quote & reply,
Old 06-30-2002, 07:47 PM   #11
The_One
The Dude Abides
 
The_One's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Kent, England
Posts: 1,543
Heh, it's the easiest piece of editing I've ever done =]




Dark Forces: A Mod for Jedi Academy
Webmaster

Maude Lebowski: What do you do for recreation?
The Dude: Oh, the usual. I bowl. Drive around. The occasional acid flashback.
The_One is offline   you may: quote & reply,
Old 06-30-2002, 08:01 PM   #12
Lucko Mabri
 
Lucko Mabri's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Midgar
Posts: 477
OMFG! Wicked!
Lucko Mabri is offline   you may: quote & reply,
Old 07-01-2002, 03:04 AM   #13
volrathxp
 
volrathxp's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: We all live in a yellow submarine.....
Posts: 822
Quote:
Originally posted by The_One
Heh, it's the easiest piece of editing I've ever done =]

what font are you usin there?

here's the start of ours:




She left ya now she's back stickin out her rack
She's got ya runnin down the wrong track
Can't wait to see her face when I'm in her place
and I'm tryin to get ya in the sack


The Donnas - Too Bad About Your Girl
volrathxp is offline   you may: quote & reply,
Old 07-01-2002, 04:01 AM   #14
The_One
The Dude Abides
 
The_One's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Kent, England
Posts: 1,543
Yours looks uglier if you don't mind my saying so =]

I used Arial Narrow - I hope you're going to justify yours, you've ruined the Star Wars intro if you have it centred...



Dark Forces: A Mod for Jedi Academy
Webmaster

Maude Lebowski: What do you do for recreation?
The Dude: Oh, the usual. I bowl. Drive around. The occasional acid flashback.
The_One is offline   you may: quote & reply,
Old 07-01-2002, 07:08 AM   #15
volrathxp
 
volrathxp's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: We all live in a yellow submarine.....
Posts: 822
yeah i am i was just testing it out. print screens always come out darker on my machine for some reason. i'll try arial narrow later.



She left ya now she's back stickin out her rack
She's got ya runnin down the wrong track
Can't wait to see her face when I'm in her place
and I'm tryin to get ya in the sack


The Donnas - Too Bad About Your Girl
volrathxp is offline   you may: quote & reply,
Old 07-02-2002, 12:55 PM   #16
Andy867
McCan Caoma
 
Andy867's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: The Shire
Posts: 3,236
where in PS do you make the appropriate settings? I have photoshop 5.5 .... Any help would be appreciated!!!


EDIT: I got it to work, but to line it up like how The_One did it... did you use like a 3rd-party word processor, and just copy and paste? or how did you get it to line up like that. I know in word there are 4 options, left margin, right marin, center Margin, and equal margin(where all the lines line up on both sides.

Last edited by Andy867; 07-02-2002 at 02:15 PM.
Andy867 is offline   you may: quote & reply,
Old 07-03-2002, 02:45 AM   #17
The_One
The Dude Abides
 
The_One's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Kent, England
Posts: 1,543
I didn't do it in Word, because if I had it would just muck up on pasting into Photoshop. No Graphics prog. I have has an option to justify the text, so I just did it manually...

And here's the final version of ours...




Dark Forces: A Mod for Jedi Academy
Webmaster

Maude Lebowski: What do you do for recreation?
The Dude: Oh, the usual. I bowl. Drive around. The occasional acid flashback.
The_One is offline   you may: quote & reply,
Old 07-03-2002, 04:08 AM   #18
Andy867
McCan Caoma
 
Andy867's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: The Shire
Posts: 3,236
thanks for your help

Thanks for you help The_one, and you Darth_Linux for discovering how to make the text appear. Now just to wait for some to really crack the CUTSCENE stuff with Ships and whatever, then mods will REALLY be in business, well, sort of... (avoided a flame by saying that.. I could hear it now.. MODS AREN'T MODS BECAUSE THE SP SDK ISN'T OUT AND WILL NEVER BE OUT!!!!!!!!!) LOL....But again, thanks everyone!!!
Andy867 is offline   you may: quote & reply,
Old 07-03-2002, 04:17 AM   #19
Blaster
 
Blaster's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: UK
Posts: 96
I've tried to do this but when it comes to saving the file it comes up with some kind of limitation message. If I save regardless of this message and then load it back up all my changes are wiped. Any chance of a mini tutorial on how to use Paint Shop Pro to do this intro text changing method.
Blaster is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > JediKnight Series > Editing Central > General Editing > Editing the Intro Scrolling Text

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 07:02 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.