lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Problems with The Dig and QaE...
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 07-06-2002, 01:08 PM   #1
MrFossey
 
Join Date: May 2002
Posts: 7
Problems with The Dig and QaE...

Heya, I'm having problems running The Dig under XP with QaE/VDMsoun. When I try to run it, it comes up with this windows error:

"An error was encountered while atempting to open file 'lucasvdm.ini' for reading.

Last error reported by Windows
0x0000002 - The system cannot find the file specified."

I've run nearly all the other games supported by QaE with no problems, and The Dig seems to be the only game that comes up with this error. I havn't reinstalling VDMsound or QaE yet, but only because when I installed them fresh in the first place, The Dig was the first thing I tried running, and that's when I got those errors. Am I missing anything? Something with the QaE setup, perhaps?

BTW, if it helps, the version of The Dig I'm using is the one that came with the Lucasarts Archive Vol. III. Thanks in advance.
MrFossey is offline   you may: quote & reply,
Old 07-06-2002, 06:39 PM   #2
bgbennyboy
Festively Plump
 
bgbennyboy's Avatar
 
Status: Super Moderator
Join Date: Feb 2002
Location: England
Posts: 1,984
LFN Staff Member 
Lucasvdm.ini is in the root of the quick and easy folder.
Make sure vdmsound and q+e are installed on the same drive.
Make sure youve setup the path to the dig in the options.

If it still doesnt work reply and paste the contents of q+e.bat here after youve run the dig.

bgbennyboy is offline   you may: quote & reply,
Old 07-06-2002, 09:19 PM   #3
MrFossey
 
Join Date: May 2002
Posts: 7
Still nothing. Here's the BAT file contents:


cd "D:\Quick And Easy"\
dosdrv -i:lucasvdm.ini
E:
dig.exe


Here's something interesting though -- I setup, or at least tried to setup, the directory as E:\DIG. Whenever I ran it though, it would always reset to E: as the directory, at least in the BAT file.
MrFossey is offline   you may: quote & reply,
Old 07-06-2002, 10:54 PM   #4
bgbennyboy
Festively Plump
 
bgbennyboy's Avatar
 
Status: Super Moderator
Join Date: Feb 2002
Location: England
Posts: 1,984
LFN Staff Member 
Are you sure that Quick and Easy and Vdmsound are installed on the same drive?
Your cd is E
You have a C and D hd?
If so vdmsound is probably installed on C and at the moment Q+E is installed on D.

Why did you try and set it to E:\DIG\?
Is there not a dig.exe in the root?

bgbennyboy is offline   you may: quote & reply,
Old 07-07-2002, 01:21 AM   #5
MrFossey
 
Join Date: May 2002
Posts: 7
Ok, I think I found the problem, and this was probably happening for me. Since I had the Archive version of the game, I had to change the directory were dig.exe was to E:\Dig\ (my CD-ROM drive is E:, my two HDs are C: and D. But, every time it did this, the program would change the QaE BAT to:

cd "D:\Quick And Easy"\ <-misplaced quotation marks
dosdrv -i:lucasvdm.ini
E: <-wrong directory
dig.exe

So, I just changed the file manually to:

cd "D:\Quick And Easy\"
dosdrv -i:lucasvdm.ini
E:
cd dig
dig.exe

The reason why it never found the file I was looking for was because it never changed to the QaE folder. It took me a while to figure this out, because I'm a gigantic idiot and never look at the DOS window when it pops up *smacks self*

Thanks for the help benny, and btw, great work on the program!
MrFossey is offline   you may: quote & reply,
Old 07-07-2002, 05:17 AM   #6
bgbennyboy
Festively Plump
 
bgbennyboy's Avatar
 
Status: Super Moderator
Join Date: Feb 2002
Location: England
Posts: 1,984
LFN Staff Member 
Well thats not good.
The misplaced backslash normally doesnt matter because theres a hd driveletter before it on every other game eg:
C:
cd "C:\Quick And Easy"\

Anyway, things like this wont matter with the next version because its much more open ended (more like a plugin style system for games). That way I wont have to support every single version of every game natively.

bgbennyboy is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Mixnmojo.com > Mojo Discussion Forums > Help! > Problems with The Dig and QaE...

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 04:51 AM.


LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.