lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: areaportal problems...
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 07-31-2002, 12:56 AM   #1
Wes Marrakesh
Resident Cynic
 
Wes Marrakesh's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: I think this is "imagination"
Posts: 1,435
Question areaportal problems...

ok... i have put in areaportals, sealing an area (although it has windows...) and the walls are structural... two questions:
areaportals need to be detail or structural, and
why do i get this error:
WARNING: areaportal_(#) does not touch two areas
when as far as i can tell it does.
Wes Marrakesh is offline   you may: quote & reply,
Old 07-31-2002, 05:53 AM   #2
monsoontide
Multiple Arm Attack!
 
monsoontide's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: New Zealand
Posts: 1,092
I could be completely wrong, but as I understand it, you can't have windows (Detail brushes) as part of the walls of the area you wish to seal with an area portal (Cos detail brushes don't block the VIS process) - thus your error. You can have windows within this section though.
Try removing the windows and see if it helps.
Don't forget to check out RichDiesels tutorial on the subject for some helpful pointers on area portal placement.

Hope this helps.
Sorry if the info isn't right - again try Rich's tutorials

Monsoontide.
monsoontide is offline   you may: quote & reply,
Old 07-31-2002, 01:32 PM   #3
Wes Marrakesh
Resident Cynic
 
Wes Marrakesh's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: I think this is "imagination"
Posts: 1,435
OK... on one side i have a hallway with windows. on the other side i have a room with a window. in between is a wall that has no glass and is structural. that help?
areaportal is in the doorway
and do areaportals need to be detail?
Wes Marrakesh is offline   you may: quote & reply,
Old 07-31-2002, 02:13 PM   #4
fourwood
 
Join Date: May 2001
Posts: 60
Leave areaportals as structural, make sure you dont have any leaks in multiple areas of your map, and make sure you can't see from one room into the next. If there are windows between the 2 rooms you have an areaportal between, it won't work.
fourwood is offline   you may: quote & reply,
Old 07-31-2002, 02:36 PM   #5
Wes Marrakesh
Resident Cynic
 
Wes Marrakesh's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: I think this is "imagination"
Posts: 1,435
thx... and i assume that measn you can't areaportal windows? i thought that it only drew what was behind it when you had a direct LOS...
Wes Marrakesh is offline   you may: quote & reply,
Old 07-31-2002, 02:48 PM   #6
Xzzy
 
Join Date: May 2002
Posts: 403
no that's not how areaportals work.

If you want to do that you need to use hint brushes, which even then may not work but it would at least do something.

Areaportals are hard breaks in the map that force the q3 engine to not draw anything on the other side of the portal until the door is opened.

Since you can't do that with a window, not only does an area portal not work on that window, it will probably break any other area portals in the room.
Xzzy is offline   you may: quote & reply,
Old 07-31-2002, 09:02 PM   #7
Wes Marrakesh
Resident Cynic
 
Wes Marrakesh's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: I think this is "imagination"
Posts: 1,435
AAHHH.... so i should hint brush windows?
Wes Marrakesh is offline   you may: quote & reply,
Old 08-01-2002, 09:23 AM   #8
Xzzy
 
Join Date: May 2002
Posts: 403
well, no.

If you want to use areaportals you'll have to get rid of the windows completely. Or redesign your map in a fashion where the map is "sealed" tight enough that a window never causes a leak that will break an areaportal.

Hint brushes don't block vis, they simply enable the game to create portals beyond which the player may not be able to see.
Xzzy is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > JediKnight Series > Editing Central > JO Mapping > areaportal problems...

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:35 PM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.