lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Alpha shadows arn't casting..
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 05-18-2003, 09:48 AM   #1
Scarlett
 
Scarlett's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Not quite over the rainbow
Posts: 79
Alpha shadows arn't casting..

For some reason, the map compiler (sof2map) isn't taking the alpha channel into consideration for the shadow casting, even though i have it setup correctly ..as far as i know anyway.

Here's the shader i'm trying to do this with:
Code:
Textures/Test/MetalGrate01
{
	q3map_alphashadow
	cull none
   	{
		map Textures/Test/MetalGrate01.tga
		blendFunc GL_SRC_ALPHA GL_ONE_MINUS_SRC_ALPHA
 		alphaFunc GE128
 		depthWrite
		rgbGen identity
	}
	{
		map $lightmap
		rgbGen identity
		blendFunc GL_DST_COLOR GL_ZERO
		depthFunc equal
	}
}
Is there something else that needs to be done for this to work correctly? I've been at this for hours..
Scarlett is offline   you may: quote & reply,
Old 05-18-2003, 01:59 PM   #2
Emon
Strong Bad's Henchman
 
Emon's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: The Massassi Temple
Posts: 3,468
You need Q3Map2, SoF2Map can't do alphashadows.
Emon is offline   you may: quote & reply,
Old 05-18-2003, 02:46 PM   #3
Wudan
Got Balance?
 
Wudan's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Salt Lake, UT
Posts: 1,442
SOF2Map is not good. Q3Map2 is evidence of a higher power.


Mt-Wudan.com
I made a silly little program called Dragon, which is an animation tool for the GLA format, used in Jedi Outcast, Jedi Academy and Krakatoa.
Wudan is offline   you may: quote & reply,
Old 05-18-2003, 04:11 PM   #4
Scarlett
 
Scarlett's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Not quite over the rainbow
Posts: 79
Alright, i was going to try that as that's what most people seem to use. But sof2map seems to recognise the shader parameter... so i imagine there's a way to get it working somehow..
Scarlett is offline   you may: quote & reply,
Old 05-18-2003, 06:03 PM   #5
Scarlett
 
Scarlett's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Not quite over the rainbow
Posts: 79
Alright, i've found q3map2 but I'm having a problem with it. Where exactly does it look for the 'Shaders', or even the 'Base' directory? It doesn't seem to be finding them.. and it doesn't tell you where it's looking for them, so....
Scarlett is offline   you may: quote & reply,
Old 05-19-2003, 04:54 PM   #6
Leslie Judge
Teacher
 
Leslie Judge's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Budapest, Hungary
Posts: 1,382
Use this: http://planetquake.com/hro/webs/q3map2toolz.htm


L. J.
Leslie Judge is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > JediKnight Series > Editing Central > JO Mapping > Alpha shadows arn't casting..

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 05:04 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.